Hjem Nasjonal kamp 1. mai i Borlänge var epokegjørende mener norsk journalist

1. mai i Borlänge var epokegjørende mener norsk journalist

MEDIA For historiker og spaltist Linn Herning var det hverken Trump eller Brexit som var de største politiske hendelsene i 2016. For Herning var det Motstandsbevegelsens 1. mai-demonstrasjon.

borlänge-34

Det er i en kommentar i Morgenbladet at spaltist og historiker Linn Herning skriver en artikkel om Den nordiske motstandsbevegelsens 1. mai-demonstrasjon i Borlänge, og hvordan hun anser at hendelsen var epokegjørende.

«Kamp mot storfinans och folkeförrädare!» Mitt mest skjellsettende politiske øyeblikk i 2016 var hverken brexit, Trump eller terror. Det var 1. mai. Ikke det sedvanlige Youngstorget-ritualet, som neppe vekker noen til politisk kamp, men en Facebook-video fra Sverige. Uten fagforeningsfaner og røde flagg. Det var fascister i taktfast marsj på åpen gate.

Hva som uroet Herning mest, var dog det faktum at hun var “nøyaktig 50 prosent enig” i budskapet som ble fremført, og da kampen mot storfinansen. Herning mener det er problematisk og vanskelig når politiske bevegelser man tar avstand fra, fronter saker man selv er enig i.

Frihetskamp vil passe på å tipse Herning om å lese mer om Motstandsbevegelsen her på Frihetskamp, og kanskje til og med bestille noe av organisasjonens egen litteratur i nettbutikken. Hvem vet, kanskje vi ser deg i våre rekker i Falun!

Kilde:
Linn Herning om ytre høyres standpunkter