Hjem Opinion Kommentar 10 000 nye bosettere til Jerusalem

10 000 nye bosettere til Jerusalem

ISRAEL Israel planlegger 10 000 nye bosetterhjem på den okkuperte Vestbredden. Bosetterne består av jøder fra Tyskland, Frankrike og Afrika.

Deler av Atarot, industriområdet i Øst-Jerusalem, som også i tillegg til industri og flyplass også har sivile bo-områder. Det meste av dette vil nå bli jevnet med jorden, og bygningskomplekser for jødiske bosettere vil bygges på ruinene. Foto: Dvirraz (CC BY-SA 3.0) via Wikimedia Commons.

Israel planlegger nå 10 000 nye bosetterhjem på den okkuperte Vestbredden til øredøvende stillhet fra verdenssamfunnet og selverklærte Palestinavenner. Bosetterne skal lokaliseres til den industrielle sonen som blir kalt Atarot og som blant annet inkluderer installasjoner og bygningsstrukturer som flyplassen i Jerusalem, noe som for øvrig også betyr at Øst-Jerusalem i uoverskuelig fremtidig ikke vil kunne bli noe hovedstad for palestinerne.

Bosetterne skal bestå hovedsakelig av jøder som emigrerer fra Tyskland og Frankrike, og noe mer kontroversielt: fra visse utvalgte afrikanske land. Den bakenforliggende politikken er selvsagt å fordrive den befolkningen som befinner seg der, å etablere en illusorisk tilhørighet som kan brukes for å hevde historiske røtter og, på bakgrunn av dette, gjøre det umulig å reversere.

Jødiske aktivister utenfor den polske ambassaden i USA. Skjermdump fra Twitter

Dette kommer for øvrig mens jødiske grupper og NGO-er rundt om i Vesten agiterer for at sine respektive vertsnasjoner skal åpne sine grenser for alle andre enn de med sammenfallende etnisk, religiøs eller kulturell tilhørighet enn den opprinnelige befolkningen. Sistnevnte skal fordrives, «Hvithet» skal på historiens skraphaug, symbolsk så vel som i fysisk og mentalt forstand; bosetterne skal også her etablere seg med håp om at påberope seg en historisk tilhørighet som skal gjøre det umulig for den opprinnelige befolkningen å gjøre hevd på noe særskilt. De vet at det internasjonale samfunnet verken har viljen eller evnen til å sanksjonere og at den sterkeste (med vold og flest avkom på et territorium) overlever og står igjen som vinner.