Hjem Nasjonal kamp Fremtiden er vår

Fremtiden er vår

0

MOTSTANDSBEVEGELSEN: Leder for Motstandsbevegelsen i Norge, Haakon Forwald, oppsummerer i denne artikkelen året som har gått, samt redegjør for tanker og planer for 2015.

Untitled-214

2014 har vært et viktig og spennende år i Motstandsbevegelsens historie. I tillegg til å ha gjort store organisatoriske fremskritt, som opprettelsen av landets motstandsreder, har vår nettside Nordfront vokst og utviklet seg i rollen som vårt propagandaorgan på Internett, samt inntatt en ledende og viktig rolle blant norske alternative medier.

Opprettelsen av motstandsredene
En av årets viktigste hendelser, rent organisatorisk, var opprettelsen av Motstandsbevegelsens reder. Motstandsredene fungerer i prinsipp som små organisasjoner i organisasjonen, har en egen sjef og tar hånd om rekruttering, aktivisme, studiesirkler, skogsutflukter og andre aktiviteter innenfor sitt geografiske område.

I Norge eksisterer det nå fire reder. Disse er: Rede 1 (Østlandet), Rede 2 (Sørlandet), Rede 3 (Vestlandet) og Rede 4 (Midt-Norge). Rede 5 (Nord-Norge) er på gang.

Kart-Motstandsreder

Økt aktivisme
I 2014 har vi kunnet bevitne en markant økning i Motstandsbevegelsens aktivisme. I tillegg til å opprette motstandsreder, som har gitt trofaste aktivister ansvarsposisjoner innom organisasjonen og derav oppmuntret til ekspansjon og økt aktivitet, har vi tatt nødvendige grep for å gjøre det lettere å være aktiv. Et av disse grepene var å gjøre vår propaganda mer tilgjengelig. Vi lanserte nye klistremerker og plakater via vår nettbutikk, og vi gjorde det mulig å laste ned og produsere sin egen propaganda gjennom vår «Last ned din egen propaganda»-side på Nordfront.

aktivisme

Dette har gitt resultater. I løpet 2014 ble det publisert over 250 aktivismerapporter på nettsiden. Til sammenligning ble det publisert cirka 150 i 2013.

I tillegg til den vanlige aktivismen, har også redene (og medlemmene) vært flinke til å tenke kreativt. Det har blant annet blitt arrangert skogsturer, utflukter, kampsport og styrketreninger, samt studiesirkler og julemiddager. I tillegg må nevnes tur til toppen av Galdhøpiggen og topptur i Jotunheimen.

Bilde11

Massiv mediadekning
Motstandsbevegelsens aksjoner og propaganda har også vekket reaksjoner hos hårsåre individer, lokalpolitikere og andre i løpet av året, og både lokal- og riksmedia har vært raske til å omtale sakene.

I mars utførte Rede 3 en vellykket flyvebladsutdeling i Sandnes. Målet for aksjonen var å gjøre befolkningen oppmerksomme på det planlagte asylmottaket på Ganddal. Over 2000 flyveblader ble delt ut, og en av mottakerne var den lokale Sandnesbeboeren og kommunisten Mia Torgersen Kolrud, som ifølge egne ord ble «rasende» over flyvebladet og sporenstreks løp til media. I kjølvannet av aksjonen ble det arrangert både offentlig debatt og motdemonstrasjon.

antirasister234

I juli ble Rede 2s aktivisme på Sørlandet omtalt i Fædrelandsvennen. Sosialdemokraten Trond Blattmann uttalte da til avisen at han var skremt over at Motstandsbevegelsen var aktiv på Sørlandet, og manet samtidig til kamp mot organisasjonen.

Senere i juli besteg både norske og svenske aktivister Nordens høyeste fjell, Galdhøpiggen. En annen som tilfeldigvis var på plass, var journalist og sosialdemokrat Elisabeth Skarsbø Moen. «Saken» ble naturligvis raskt plukket opp av media, og til NRK beskrev Skarsbø Moen Motstandsbevegelsens tilstedeværelse på fjellet som «ondskap». Hun anså også at det var krenkende at «nasjonalsosialister ønsker å bruke norsk natur for å promotere idéene sine».

SONY DSC
SONY DSC

Utover disse bør også nevnes intervjuene med Klas Lund og meg selv i NRK, Trond Blattmanns reaksjon da han fikk ett flyveblad i posten, Kristiansand-ordføreren som oppfordret befolkningen til å rive ned Motstandsbevegelsens plakater, Altaposten som mente Nordfronts lesere oppfordret til «voldelig kamp», og sist men ikke minst politiaksjonen mot medlemmer fra Rede 3. Men i sammenheng med pressens ensidige negative omtale om bevegelsen, bør visse sitat huskes:

Den som ikke pressen går til angrep på, baktaler og skjeller ut, han er ingen ordentlig nasjonalsosialist. Den beste målestokken for hans verdi, hans tro er oppriktig og viljen sterk, er det fiendskap våre motstandere møter ham med.

[…]

Den som om morgenen griper den jødiske avisen uten å se seg baktalt i den, har ikke brukt gårsdagen riktig, for hadde han gjort det, så hadde han vært forfulgt, utskjelt, baktalt, forhånt og tilsvint.

Adolf Hitler, Min Kamp

Aktivisme på tvers av grensene
Norske aktivister og medlemmer har i løpet av 2014 deltatt på flere nordiske aksjoner og arrangement, som for eksempel i januar da aktivister dro over grensen for å delta på foredrag og aktivisme i Göteborg. Eller i april da man deltok på gateaktivisme i Stockholm for å spre sannheten om konfrontasjonen i Kärrtorp, eller på Sveriges nasjonaldag, den 6. juni, på offentlig aktivisme og foredrag med Klas Lund.

Sist, men ikke minst bør også nevnes deltakelse på de finske aktivistdagene, på Motstandsbevegelsens årlige arrangement Nordendagene, samt fakkeltoget på Finlands nasjonaldag, da over 200 patrioter marsjerte gjennom Helsinkis gater.

Mer detaljerte beskrivelser av hva som har hendt i de øvrige nordiske landene i løpet av 2014, vil man kunne lese i kommende årskrøniker som vil bli oversatt og publisert på Nordfront.

Nordfront ekspanderer
Vår nettside, nordfront.net, har i løpet av 2014 økt betraktelig i antall faste lesere, samt leserkommentarer. Til dels kan dette ses på som en fortjeneste av mediadekningen som organisasjonens aktiviteter har generert, men dette blir en enkel forklaring. Massiv omtale i media gir topper, altså enorme mengder nye besøkere, men ikke faste lesere. Antallet faste lesere har økt som følge av at nettsiden har blitt bedre. Vi har flere redaksjonsmedarbeidere som gjør at vi kan publisere flere og mer kvalitative artikler og notiser. Vi leverer nyhetsartikler og notiser, samt ideologiske og historiske artikler. Vi er også blant Norges beste vil jeg hevde, hva gjelder dekning av nasjonalistiske bevegelser og begivenheter i Europa og rundt om i verden.

Vi har i tillegg lansert prosjekt som «Ukens propagandabilde», som har som mål å spre såkalt digital propaganda på Internett. Dette har vist seg å være en stor suksess, og mange nye besøkere har kommet som et resultatet av spredningen disse har fått på sosiale medier. Summa summarum – vårt harde arbeide har båret frukter, og det er gledelig å se!

Capture37

Det bør også nevnes at Nordfront i løpet av fjoråret har vært veldig dyktige til å svare på massemedias løgner om Motstandebevegelsen. Så fort, og gjerne samme dag, som en hatsk og fiendtlig artikkel har blitt publisert om organisasjonen, har vi levert et motsvar på Nordfront.

Sist, men ikke minst, har Nordfront gjort et stort arbeide i form av folkeopplysning. Dette særskilt gjennom våre historiske artikler, som kaster et annet lys over historiske hendelser og individer som av politisk korrekte kilder gjerne blir ganske skjevt fremstilt.

Det nye året – 2015
Organisatorisk så planlegger vi å bygge videre på den solide grunnmur som nå er lagt. Redene skal utvikles og vokse. Vi kommer til å se flere kreative aksjoner, flere offentlige aksjoner og flere interne sammenkomster. I løpet av 2015 vil også de første norske aktivistdagene bli gjennomført.

På Nordfront planlegger vi å fortsette i samme bane som 2014, men med et større fokus på personlige artikler og ideologi. Vi går også med planer om en oppgradering av nettsiden.

minkampframside

Utover dette, og i samarbeid med Nordfront forlag, har vi flere norske utgivelser på gang. Først ut vil være en skrift om norsk nasjonalsosialistisk lyrikk, og senere en skrift med både Nasjonalsosialismen – den biologiske verdensanskuelsen og Nasjonalsosialismen – en venstreorientert bevegelse. I sammenheng med at rettighetene til boken går ut i år, planlegger vi også å utgi en oppdatert norsk utgave av Adolf Hitlers Min kamp. Samtlige utgivelser vil gjøres tilgjengelig både i fysisk format, samt som ebok.

På vegne av Motstandsbevegelsen vil jeg herved takke alle aktivister, medlemmer og støttemedlemmer, samt Nordfronts trofaste redaksjonsmedarbeidere og våre lesere – for et flott 2014!

Fremtiden er vår!

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg