Hjem Artikler 11. september og den israelske forbindelsen: Ofrene fortjener svar

11. september og den israelske forbindelsen: Ofrene fortjener svar

0

11. SEPTEMBER Joseph Jordan fra National Justice Party utreder Israels lenge tildekkede rolle i terroristangrepet 11. september 2001.

World Trace Center etter angrepet. Foto: Jim Watson (CC Public domain)

Tjueårsjubileet for 11. september er her, men familiene til brannmennene, politibetjentene, flypassasjerene og kontorarbeiderne som døde den dagen mangler fremdeles svar.

Forrige måned uttrykte 1 800 slektninger av ofrene sin frustrasjon med den amerikanske regjeringens mangel på åpenhet vedrørende nøyaktig hvem som var involvert i nedslaktningen av deres kjære.

I et brev til Joe Biden advarte de presidenten om at de aktet å sette ham i forlegenhet foran hele verden ved å forby ham å delta på minnemarkeringen deres med mindre han offentliggjorde alle sikkerhetsgraderte dokumenter relatert til hendelsen.

Bidens respons kom som en overraskelse. Han signerte en presidentordre som vil begynne innsynsprosessen umiddelbart.

Men Biden lyver. Med hva som bare kan betegnes som ren svindel så gir Bidens presidentordre FBI full myndighet til å forhindre dokumenter de føler allmenheten ikke burde få se. Den statlige mørkleggingen vil fortsette.

Det har blitt skrevet mye om den potensielle forbindelsen mellom angrepene den 11. september og den Saudi-Arabiske regjeringen. Pressen hevder at dette er den mørke hemmeligheten som blir holdt tilbake for offentligheten.

På omtrent samme tidspunkt som Bidens kunngjøring fortalte en FBI-agent som undersøkte innenlandsnettverket som assisterte kaprerne (15 av 19 av disse var fra Saudi-Arabia) CBS News at Saudi-Arabiske agenter i USA konspirerte med minst to av angriperne.

Saudi-forbindelsen har blitt skrevet om i det vide og det brede av til og med mainstream-akademikere, men omfanget av denne diskusjonen forblir begrenset.

Kort etter angrepene den 11. september holdt den amerikanske ambassadøren Robert Jordan et møte med Kong Salman av Saudi-Arabia, der han framla bevis som knyttet figurer som Omar al-Bayoumi – som FBI hevder var en Saudi-Arabisk etterretningstjenestemann – til kaprerne.

Ifølge Jordan så var Salman og andre i den Saudi-Arabiske staten sjokkerte over beskyldningen og fastholdt ettertrykkelig at den ekte skyldige var Israel.

Det er den israelske forbindelsen som er tungt undertrykket og tåkelagt. Mens denne forbindelsen avvises av jødiske medier som ikke noe annet enn en latterlig antisemittisk konspirasjonsteori så finnes mange fakta som kan bekreftes. Disse faktaene kan bare utdypes fullstendig av en komplett, uredigert offentliggjøring av FBIs dype engasjement med israelsk etterretningsoperative på dagen angrepet fant sted og i månedene som fulgte.

I løpet av de siste 20 årene så har journalister ved bruk av «Freedom of Information Act»-forespørsler (FOIA) avdekket deler av tungt sensurerte dokumenter som har synliggjort en gruppe israelske operative som har blitt kjent som de «dansende israelerne» (dancing israelis).

Fem israelske statsborgere – Sylvian KurzbergPaul KurzbergOded EllnerYaron Shimuel og Omar Marmai – ble satt i varetekt etter at vitner så dem filme og feire fra et tak i Union City, New Jersey, mens flyene traff tårnene.

Disse mennene skal offisielt ha jobbet for et selskap kalt Urban Moving Systems, som var registrert eid av en annen israelsk statsborger, Dominik Suter.

Som et resultat av rapportene vedrørende deres mistenkelige adferd så ble israelerne stanset av politisersjanten Scott DeCarlo.

På innsiden av flyttebilen fant politiet brytebladkniver, tusener av dollar i kontanter, et utall pass og flybilletter, men ikke noe flytteutstyr.

En av mennene, Sylvian Kurzberg, hadde med seg passet sitt og en flybillett til India med en planlagt avreise den 12. september.

Paul Kurzberg hadde et diplomatisk pass, identifikasjon kun eid av individer under aktiv tjeneste for den israelske regjeringen.

Yaron Schmuel hadde tyske og israelske pass i sitt navn, i tillegg til en visumsøknad for å dra til Australia.

Oded Ellner hadde i sin besittelse 4 700 amerikanske dollar, gjemt i en sokk.

Også i deres besittelse var et Canon-kamera som hadde blitt brukt for første gang den morgenen for å fotografere verdens handelssenter.

Dette var ikke noe vanlig flytteselskap.

Etter arrestasjonene deres ble det bekreftet av både FBI og CIA at minst to av mennene var aktive Mossad-agenter. Flytteselskapet deres var et skalkeskjul.

En rapport fra 2002, av den jødiske avisen The Forward, svøper hendelsen i videre intriger da en høytstående FBI-tjenestemann fortalte avisen at mennene var del av et Mossad-overvåkningsteam som, uten tillatelse fra eller i koordinering med den amerikanske regjeringen, visstnok sporet radikale muslimer i USA.

Foto tatt av kameraet til de dansende israelerne på morgenen den 9. september. Redigert av FBI.

Politiet holdt mennene i varetekt og forhørte dem aggressivt i over to måneder. De skal visstnok ha strøket på flere løgndetektortester og var generelt ikke samarbeidsvillige. De ble til slutt løslatt uten noen kriminelle siktelser etter at medlemmer av Bush-administrasjonen personlig grep inn, i tillegg til flere mektige jødiske grupper, hvilket ifølge en FBI-agent førte til at flere ledetråder ikke ble ordentlig undersøkt. Mennene flyktet deretter til Israel.

I en tilknyttet hendelse ble de registrerte eierne av det falske flytteselskapet, de israelske statsborgerne Dominik Suter og Ornit Levinson-Suter utsatt for et raid fra FBI den 13. september. Agentene beslagla alle datamaskinene og forhørte Suter.

Den 12. oktober 2001 returnerte politiet til selskapets lokaler for å følge opp etterforskingen, men fant at hele bygningen hadde blitt fullstendig forlatt. Suter og kona hans hadde plutselig forlatt levebrødet sitt og forsvunnet.

Senere i mai 2002 ble en liste med 11. september-mistenkte, skaffet til veie av utenlandske regjeringer, lekket. Ved siden av navnet til den beryktede Mohammad Atta var Dominik Suter og en feilstavet versjon av navnet til Ornit Levionson-Suter.

Det ble bekreftet at de hadde reist til Israel, men i en oppfølgning som har forvirret mange av de som har fulgt nøye med på utviklingen rundt 11. september opp gjennom årene så ser det ut til at Suter flyttet tilbake til USA i 2010-årene og bor og arbeider i California.

Informasjonen som forbinder Israel til 11. september-angrepet går langt utover saken vedrørende Urban Moving Systems. Minst 60 israelere, mange med direkte forbindelser til Mossad, ble
arrestert og i all stillhet deportert ut av USA i månedene etter 11. september.

Med krigen mot terroren nå i bakspeilet er det fremdeles ikke klart hva Afghanistan, Irak, Syria og andre land i Midtøsten, som USA siden har ødelagt, hadde å gjøre med 11. september-angrepet, som vi ble fortalt var en provokasjon.

Snarere enn å ødelegge et nettverk av konspiratører som assisterte angrepene på verdens handelssenter så følger USAs kriger en kurs skissert i et dokument skrevet i 1996 av en rekke jøder med støtte fra Benjamin Netanyahu. Mange av forfatterne av memoet A Clean Break: A New Strategy For Securing The Realm ville senere bli høytstående tjenestemenn i Bush-administrasjonen.

De jødiske profetene som forfattet det strategiske dokumentet ønsket å bruke USAs militære makt for å liberalisere den islamske verdenen, fjerne Saddam Hussein fra makten i Irak og å skape terroristiske mellommenn for å starte en borgerkrig i Syria, fem år før 11. september. Forfatterne gjør det klart at dette ikke handler om USAs nasjonale sikkerhet eller den amerikanske befolkningens beste, men ene og alene om å hjelpe Israels ekspansjon.

Ett år senere i 1997 ble den jødiske tankesmien Project For A New American Century grunnlagt i USA, bemannet av mange av de samme jødene som var involvert i The Clean Break-memoet. I rapporten Rebuilding Americas Defenses talte de for de samme målene som de skisserte i memoet, men advarte om at det ikke ville være mulig å selge denne politikken til det amerikanske folket «i mangel av en katastrofal og katalyserende hendelse lik et nytt Pearl Harbor».

Det er på tide at det amerikanske folket får alle fakta om 11. september på bordet, ikke bare de som relaterer til Saudi-Arabia, hvilket i økende grad ser ut som en avledningsmanøver, men i relasjon til Israel også.

Det er en forbindelse mellom det som skjedde den 11. september og den israelske staten. Bare gjennom demokratisk åpenhet, med den fulle offentliggjørelsen av alle dokumenter relatert til rollen til alle utenlandske aktører involvert i terrorangrepet, kan sjelene til de nesten 3 000 som omkom den dagen endelig hvile.

/Joseph Jordan

Først publisert av National Justice Party.

Les også:
Hvordan Israel skapte flyktningkrisen
Lekket telefonsamtale beviser at et høytstående Al Qaeda-medlem involvert i 9/11 arbeidet for CIA

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg