Hjem Nyheter Globalt 1 100 forskere: «Det er ingen klimakrise»

1 100 forskere: «Det er ingen klimakrise»

VITENSKAP Over tusen forskere har signert under på en «verdens klimadeklerasjon» der de etterlyser klimaforskning som er mindre politisk og klimapolitikk som er mer vitenskapelig.

«Det er ingen klimakrise», kan leses med store bokstaver på en erklæring signert av 1100 forskere, organisert av stiftelsen Climate Intelligence. «Verdens klimadeklerasjon», som den heter, peker på at diskusjonen om klimaspørsmål har blitt politisk spill snarere enn vitenskapelig:

«Klimavitenskapen må bli mindre politisk, mens klimapolitikken må bli mer vitenskapelig. Forskere må åpent adressere usikkerheter og overdrivelser i sine spådommer om global oppvarming, mens politikere objektivt må liste opp de reelle kostnadene så vel som de forestilte gevinstene ved deres politiske handlinger», står det innledningsvis.

Hovedpoengene i forskernes argumenter er at global oppvarming skyldes flere faktorer, at oppvarmingen går betydelig langsommere enn beregnet, at klimapolitikken lener seg på upålitelige modeller, at karbondioksid er mat for planter og grunnlag for alt liv på jorden, at global oppvarming ikke øker antall naturkatastrofer og at klimapolitikken må respektere vitenskapelige og økonomiske realiteter.