Hjem Nyheter Norden 12-åring ble voldtatt av somalier – trakasseres nå av mannens familie og...

12-åring ble voldtatt av somalier – trakasseres nå av mannens familie og venner

MASSEINNVANDRING Etter å ha blitt brutalt voldtatt av en 19 år gammel somalier, fortsatte gjerningsmannens familie og venner å systematisk forfølge, trakassere og mishandle henne.

offer

Det var i november 2014 at den da 12 år gamle jenta «Ida» ble lokket med hjem til den 19-årige somalieren Muhameds leilighet i Sundsvall. Inne i leiligheten rev han av henne klærne og voldtok henne brutalt. Når hun forsøkte å gjøre motstand, slo han henne gjentatte ganger i ansiktet, samtidig som han uttalte «svart p**k er dyrt».

Ifjor sommer, under rettssaken, kom det frem at Ida hadde blødd kraftig fra skrittet som følge av voldtekten. Hun fikk også psykiske og fysiske besvær i ettertid. Muhamed ble funnet skyldig av tingretten. Straffen? 180 timer samfunnstjeneste. Men for den nå 13 år gamle Ida, fortsatte marerittet.

Forfølges, trues og mishandles

Journalister fra Sundsvall Tidning forteller at Muhameds venner og to brødre har «satt i system» å forfølge, true og mishandle Ida etter voldtekten. Senest på skjærtorsdag møtte hun Muhameds familie på en bussholdeplass.

Først ble hun slått av hans bror, og mens hun lå nede kom den andre broren og slo henne i ansiktet. Muhameds mor avsluttet det hele med å sparke jenta mens hun lå nede på bakken. 13-årige Ida ble sendt til sykehuset med skader i bakhodet og løse tenner.

Nødt til å bytte skole

Som følge av trakasseringene fra Muhammeds familie og venner har Ida vært hjemme fra skolen i tre måneder. Hun har også byttet skole én gang. Trakasseriene har dog fortsatt, og Muhameds familie har også begynt å trakassere Idas lillebror, samt knust flere av vinduene på familiens leilighet.

Socialen (NAV) har tilbudt Ida og hennes familie å få flytte til et vandrerhjem for å slippe unna den somaliske familiens overgrep.

Kilde:
Efter barnvåldtäkten: Nu trakasseras Ida, 13, av Muhameds vänner