Hjem Nyheter Norge 13 000 asylsøkere borte fra norske mottak

13 000 asylsøkere borte fra norske mottak

 MASSEINNVANDRING  Hele 13 339 asylsøkere har forsvunnet de siste ti årene fra norske mottak. Hvor de befinner seg, vet ingen.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Som Frihetskamp skrev om tidligere i uken så har nesten 1 700 asylsøkere forsvunnet fra norske mottak hittil i år. Utlendingsdirektoratet (UDI) uttalte at dette er et antall som som stadig stiger.

Et nytt problem?

VG kunne torsdag meddele, etter å ha fått innsyn hos Utlendingsdirektoratet (UDI, at problemet med forsvunne asylsøkere på ingen måte er noe nytt. De siste ti årene har minst 13 339 personer blitt borte fra norske asylmottak.

Avdelingsdirektør i region- og mottaksavdelingen i UDI, Christine Wilberg, forteller til VG at tallene gjelder utelukkende de som har har ukjent oppholdssted.

– Statistikken viser de som har forsvunnet fra mottak og som fremdeles står registrert med ukjent oppholdssted. Personer som dukker opp igjen, eller vi får informasjon om at de faktisk har returnert, blir registrert som dette.

Wilberg forteller at det er vanskelig å anslå hvor mange asylsøkere det er som oppholder seg i Norge ulovlig, og poengterer at det å bo på asylmottak er frivillig for asylsøkerne, men at de selv må meddele ny bostedsadresse.

Kilde:
Over 13.000 asylsøkere er «forsvunnet» siste ti år