Hjem Nyheter 13 år siden Daniel Wretström døde

13 år siden Daniel Wretström døde

SVERIGE: Den 9. desember i år 2000 ble Daniel Wretström mishandlet til døde med kaldt blod av en innvandrergjeng. Han ble bare 17 år.

Lørdag den 9. desember 2000 ble Daniel Wretström mishandlet og torturert av en innvandrergjeng i Salem.
Lørdag den 9. desember 2000 ble Daniel Wretström mishandlet og torturert av en innvandrergjeng i Salem.

Lørdag den 9. desember i år 2000 ble Daniel Wretström mishandlet og torturert av en innvandrergjeng i Salem. De slo ham gjentatte ganger med en planke, og da han lå livløs på bakken tok en av gjerningsmennene, Khaled Odeh, fram en kniv og hugget gjentatte ganger i den livløse kroppen. Odeh hugget Wretström så hensynsløst mange ganger at knivbladet gikk av, men morderen stoppet ikke der. Med det som var igjen av kniven skar han halsen av Wretström. Etter mordet skal noen i gjengen ha skreket «knus rasismen» idet de stakk fra stedet.

Innvandrerne som var innblandet i mordet ble dømt til samfunnstjeneste, samt 1500 kroner i bøter. Morderen Khaled Odeh lever i dag under beskyttet identitet. Danilo Herniques som også var delaktig i mordet på Wretström er i dag artist og går under artistnavnet «Danjah».

En uke etter mordet samlet over 1000 svensker seg i Salem for å vise sin avsky mot etablissementet og for å sørge sammen. Mordet på Wretström ledet til at det hver desember mellom årene 2000 – 2010 ble arrangert en minnesmanifestasjon – Salemsanifestasjonen – til Wretströms ære.

Daniel Wretström døde bare 17 år gammel, og ville i dag ha vært 30.

Opprinnelig publisert på Nordfront.se

Kilde:
Tusen patrioter tog avsked av Daniel