Hjem Nyheter 14 israelere siktet for barneprostitusjon i Colombia

14 israelere siktet for barneprostitusjon i Colombia

BARNEPROSTITUSJON 14 israelere er i Colombia siktet for drap, menneskesmugling, narkotikasmugling, hallikvirksomhet og hvitvasking av penger. Gruppen har vært i Interpols søkelys i lang tid, etter flere drap og opprullinger av nettverk av narkotikasmuglere verden over.

Gruppen opererte i de største byene i Colombia og tilbød «turist-pakker» til israelske turister, vanligvis forretningsmenn og dimitterte soldater. Her ble det formidlet både narkotika og prostituerte, også mindreårige.

Kommunikasjonen foregikk gjennom en WhatsApp-gruppe med navnet «Purim» (helligdagen til jødene som er basert på Esters bok og som feirer slaktingen av 75 000 ikke-jøder med den ariske Haman i spissen). I kabbalistisk tradisjon er dette også en allegori på at man må akseptere de egoistiske og laverestående behovene man som menneske måtte ha, og integrere disse sammen med de åndelige.

Eiendom verdt 47,3 millioner dollar tilknyttet gruppen er også beslaglagt.

I juli ble ytterligere 18 mennesker pågrepet i en tilsvarende sak i Colombia, men det er ikke kjent hvilken nasjonalitet disse har.