Hjem Nyheter Norge 17-åring knivstukket og drept på asylmottak

17-åring knivstukket og drept på asylmottak

 FLERKULTUR  En 17 år gammel kvinne døde torsdag kveld etter å ha blitt knivstukket på et asylmottak i Sunndal på Nordmøre. Både offer og gjerningsmann er fra Eritrea.

Politibil

Politiet mottok melding om hendelsen torsdag kveld klokken 20.38. En 18 år gammel mann hadde da knivstukket en 17 år gammel kvinne ved asylmottaket i Sunndal på Nordmøre. Da politi og ambulanse ankom fant de offeret hardt skadet. Operasjonsleder Jarl Aspen i Nordmøre og Romsdal politidistrikt forteller til VG at drapsmannen hadde stukket fra stedet

– Det er en mann som har knivstukket en kvinne. Hun døde av skadene. Han stakk fra stedet, men ble pågrepet kort tid etterpå.

Aspen forteller at pågripelsen forløp uten dramatikk, og at politiet nå forsøker å lokalisere drapsvåpenet som gjerningsmannen skal ha kastet fra seg da han flyktet fra stedet. Både gjerningsmann og offeret kom fra Eritrea, men kun sistnevnte var en beboer ved mottaket i Sunndal.

Mottaket i Sunndal ble opprettet i 1998 og har 260 plasser for vanlige asylsøkere, samt 70 plasser for såkalte enslige mindreårige asylsøkere.

Kilder:
Jente (17) knivstukket og drept på asylmottak i Sunndal
Jente (17) knivdrept på asylmottak i Nordmøre