Hjem Nyheter Norge 177 TV 2-ansatte mister jobben

177 TV 2-ansatte mister jobben

GLADSAK 177 TV 2-ansatte mister jobben og et lokalkontor legges ned som følge av nedskjæringer. 350 millioner kroner må spares, uttalte TV 2-sjefen på en pressekonferanse.

tv2

Den norske tv-kanalen TV2 meddelte torsdag ettermiddag på en pressekonferanse at kanalen har som mål å spare 350 millioner kroner de neste årene, og at de som følge av dette må gjøre en rekke nedskjæringer.

TV 2-sjef Olav T. Sandnes meddelte at 177 medarbeidere mister jobben som følge av kuttene, hvorav 64 har akseptert en sluttpakke. Lokalkontoret i Kristiansand skal også leges ned.

Nedskjæringene og omstruktureringene inngår i strategiplanen «TV 2 i 2020». Målet med denne er å gjøre tv-kanalen til en lønnsom og effektiv organisasjon. Blant de nye satsningsområdene er å legge betydelig mer ressurser på nett-tv.

Flere kjente tv-profiler som har vært med å bygge opp TV 2 fra starten har akseptert en sluttpakke. Blant disse er journalistene Nils Gunnar Lie, Jan Øyvind Helgesen og Jan Ove Ekeberg.

TV 2 eies av det mediekonsernet Egmont, tidligere kalt Gutenberghus, og har sitt hovedkontor i København. Selskapet ble startet av Egmont Harald Petersen, hvis far het (((Egmont von Kauffmann))). I tillegg til å eie TV2 er selskapet også eier av Norsk Film, Nordisk Film, Nettavisen, Cappelen Damm AS, Egmont Serieforlaget og Damm forlag.

I mediekonsernets beskrivelse av sine egne verdier kan man blant annet lese at de ønsker å ha en «åpenhet mot alt som er nytt» og ha «fleksibiliteten til å omfavne en rekke kulturer og personligheter». De understreker også viktigheten av «toleranse» og «mangfold».

Kilde:
177 må gå i TV 2