Hjem Historie Dagens historiske 19 år siden drapet på Daniel Wretström

19 år siden drapet på Daniel Wretström

7

SVERIGE Den 9. desember år 2000 ble nasjonalisten Daniel Wretström mishandlet til døde av en innvandrergjeng. Han ble bare 17 år.

Lørdag den 9. desember 2000 ble Daniel Wretström mishandlet og torturert av en innvandrergjeng i Salem.

Lørdag den 9. desember år 2000 ble den svenske nasjonalisten Daniel Wretström overfalt, mishandlet og torturert til døde av en innvandrergjeng i Salem utenfor Stockholm. De slo ham gjentatte ganger med en planke, og da han lå livløs på bakken tok en av gjerningsmennene, Khaled Odeh, fram en kniv og stakk gjentatte ganger i den livløse kroppen.

Odeh knivstakk Wretström så hensynsløst mange ganger at han ødela kniven, men stoppet ikke der. Med det som var igjen av kniven skar han halsen på den unge gutten. Etter drapet skal noen i gjengen ha skreket «knus rasismen» idet de stakk fra stedet.

Verdt å merke seg er at i forkant av drapet hadde fiendemedia kjørt en svært skitten hetskampanje mot nasjonalisme og nasjonalister. Göran Persson og Mona Sahlin hadde blant annet lovet å «knuse» de nasjonalistiske kreftene.

Innvandrerne som var innblandet i drapet ble dømt til samfunnstjeneste, samt 1 500 kroner i bøter. Morderen Khaled Odeh fikk etter drapet beskyttet identitet, men ble senere avslørt. Han går idag under navnet Joseph Propitious.  Danilo Herniques som også var delaktig i drapet på Wretström er i dag artist og går under artistnavnet «Danjah».

En uke etter drapet samlet over 1 000 svensker seg i Salem for å vise sin avsky mot etablissementet og for å sørge sammen. Drapet på Wretström ledet til at det årlig, hver desember, ble arrangert en minnemarsj til Wretströms ære. Marsjen, som hadde tusenvis av deltakere, pågikk fra år 2000 til 2010.

Daniel Wretström døde bare 17 år gammel.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
7 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
trackback
2 år siden

[…] Les også: 19 år siden drapet på Daniel Wretström […]

Hanne
Hanne
2 år siden

Grusomt det som hendte med han.
Måtte han hvile i fred. ❤❤❤

Marius
Marius
2 år siden

Wretström var en ærefull ung mann.
Hans navn skal stå fjellstøtt til evig tid som en legende.
Leve Rettferdigheten!
Leve frihetskampen!
Hill seier!

Espen
Espen
2 år siden

Det er helt forbanna vanvittig sykt at drapsmannen kun ble dømt til samfunnstjeneste! Det er så provoserende som det kan bli. Og jævelen har tilogmed fortsatt med å drive på med faenskap

Haraldsson
Haraldsson
2 år siden

Triste greier. Skjønner utrolig godt at folk mister tillit til rettsapparatet.

Richard
2 år siden

Er i grunn ikke overasket over systemets måte å bagatalisere slike hendelser. Det er vel i tillegg slik at dem nærmest er glade over det faktumet at dem her noe å bruke som skremselspropaganda overfor ytterligere rekruttering av sannhetssøkere.

trackback
2 år siden

[…] som er blitt drept av rasefremmede. Deretter sammenliknet han mordet på Tommie med det på Daniel Wretström i Salem i 2000. I slutten av talen mente Sjögren at ikke bare den sudaneseren som akkurat nå er […]