Hjem Nyheter Europa 19,4 millioner afghanske kvinner skal automatisk få rett til asyl i Europa

19,4 millioner afghanske kvinner skal automatisk få rett til asyl i Europa

FOLKEUTBYTTET EUs asylbyrå mener nå at Talibans «forfølgelse» gir alle afghanske kvinner automatisk rett til asyl i Europa. Norsk UDI sier de nå skal gjøre nye vurderinger. Dette betyr opptil 19,4 millioner flere rasefremmede inn i Europa, kun fra Afghanistan, i nærmeste fremtid.

Illustrasjon, hvitt folkemord / white replacement. Foto: Skjermbilde / Odysee.

EUs asylbyrå mener at Talibans implementering av sharia gjør at kvinner risikerer å bli forfulgt. Derfor er alle afghanske kvinner kvalifisert til å få flyktningstatus i Europa, melder NRK.

Dermed kan Europa forvente opptil 19,4 millioner flere rasefremmede, kun fra Afghanistan, i nærmeste fremtid.

Sverige endret asylpraksisen sin allerede i desember i fjor. Der får nå alle kvinner fra Afghanistan automatisk beskyttelse og oppholdstillatelse – bare fordi de er rasefremmede kvinner fra Afghanistan.

– Dette er en veldig klar anbefaling til EUs medlemsland. Det EUs asylbyrå sier er at det å være afghansk kvinne i seg selv holder for å få beskyttelse i Europa, sier Jon Ole Martinsen, talsperson i Norsk Organisasjon for asylsøkere.

– Hvis en afghansk kvinne får avslag i et EU-land vil hun kunne vinne gjennom i f.eks. menneskerettsdomstolen og få omgjort saken sin, ifølge Martinsen.

Jan-Paul Brekke, forskningsleder ved Institutt for samfunnsforskning, sier anbefalingen til asylbyrået nå gir muligheter for mange afghanske kvinner i Europas nærområder.

– Dette kan også få betydning for afghanske kvinner som er i transitt i nærliggende land, for eksempel i Tyrkia, og gjerne vil inn i Europa.

Asylbyråets anbefaling vil også få konsekvenser for norsk asylpraksis, mener både Brekke og Martinsen.

– Per nå gir Norge asyl til enslige afghanske kvinner uten nettverk. Men med denne anbefalingen vil UDI måtte åpne opp for å gi alle afghanske kvinner beskyttelse – også de som har familier som er igjen i Afghanistan, sier Martinsen i Noas.

I gjennomsnitt får afghanske kvinner 6,78 barn per kvinne, mens i Norge ligger gjennomsnittet på 1,55 barn per kvinne, hvorav også en større andel av disse 1,55 allerede er av utenlandsk opprinnelse eller raseblandede. I 2021 publiserte Kyösti Tarvainen, dosent emeritus i systemanalyse ved Aalto-universitetet i Helsingfors, en studie om populasjonsprojeksjoner i Norden hvor han konkluderer med at med uforandret innvandring kommer svenskene til å være i minoritet i sitt eget land i år 2065.