Hjem Nyheter 200 000 mot homolobbyen i Paris

200 000 mot homolobbyen i Paris

FRANKRIKE 200 000 franskmenn demonstrerte forrige helg mot homolobbyen i Paris. Homoseksuelle og feministiske aktivister forsøkte å sabotere og angrep politiet.

Paris

Søndag forrige uke arrangerte den katolsk-inspirerte bevegelsen «Manif pour Tous» (demonstrasjon for alle, red. anm.) en manifestasjon mot homoseksuelle «ekteskap» og adopsjon for homoseksuelle, og for sunne familieverdier. Marsjen gikk gjennom Paris og i fronten var en stor banner med teksten «2017 stemmer jeg for familien». Andre i demonstrasjonstoget holdt det franske flagget påført kjernefamilien.

Bevegelsen kjemper blant annet for å få loven om homoseksuelt «ekteskap» annullert, en lov som nå er tre år gammel. Man vil også forhindre at homoseksuelle skal kunne bli kunstig befruktet og på andre måter få barn, gjennom f.eks. en surrogatmor. Kunstig befruktning er på det nåværende tidspunktet kun tillatt for heterofile par.

Paris1

Blant de som demonstrerte kunne man se Marion Le Pen fra Front National, datter til Marine Le Pen. Borgermesteren i byen Bezir, Robert Ménard, som nylig ble kjent for å ha startet en kampanje for å forhindre at såkalte flyktninger bosatte seg i hans by, var også tilstede.

Konfrontasjoner oppstod også, og seks ekstremister fra feministorganisasjonen Femen ble arrestert etter å ha forsøkt å sabotere demonstrasjonen og for å ha gått til angrep på politiet.

Kilder:
200 000 marscherar mot homorörelsen i Paris
Paris: 200,000 March against Homo Marriage