Hjem Artikler Kommentar 2021: Den svarte seriemorderens år

2021: Den svarte seriemorderens år

0

SERIEMORDERE Eric Striker belyser det lenge tåkelagte fenomenet vedrørende svarte seriemordere.

De siste årene så har «true crime» sjangeren overgått sport og politikk i popularitet. En oversvømmelse av dokumentarer og filmer om seriemordere har skylt over streamingtjenester, for det meste fokusert på beryktede mordere fra 1960-, 70-, og 80-tallet som Ted Bundy, Aileen Wuornos, Zodiac og Jeffrey Dahmer.

I både fiksjon og virkeligheten blir disse seriemorderne som regel fremstilt og til og med antatt av etterforskere å være en hvit mann besatt av psykologiske eksentrisiteter. Som et resultat av dette har den amerikanske allmenheten et inntrykk av at mord for fornøyelsen sin skyld, i motsetning til andre typer voldelig kriminalitet, er en unik hvit forbrytelse.

Dette inntrykket er dog falskt.

Ifølge undersøkelser utført av National Justice vedrørende arrestasjoner og domfellelser av seriemordere i 2021 så var det minst tre svarte seriemordere for hver av de hvite.

Selv om allmenheten har en glupsk appetitt for å lese kriminalhistorier av denne typen så vil nasjonale medier rutinemessig bagatellisere, eller til og med nekte å publisere, informasjon om svarte seriemordere. Bare et lite antall svarte mordere blir gitt interessante kallenavn og, når arrestert, sjelden gjort til kjente navn med hensyn til hvor sadistiske de er eller hvor mange døde de er ansvarlige for.

I motsetning til velkjente hvite seriemordere så har svarte som dreper for fornøyelsens skyld som regel lange og voldelige rulleblad, inkludert tidligere domfellelser for mord. I flere tilfeller går svarte seriemordere etter hvite ofre, hvilket påfører en potensiell rasemessig dimensjon som aktorer og etterforskere som regel ikke utforsker.

Her er noen av årets svarte mordere identifisert av National Justice.

1) Perez Reed

Perez Reed, kjent for sin særegne halvmåne-tatovering, står i år tiltalt for å ha myrdet minst seks, for ham fullstendig fremmede, mennesker og alvorlig skadet to andre i separate hendelser i Missouri og Kansas.

Reeds modus operandi var å søke seg til ensomme personer på gaten og skyte dem med sin 40 kaliber pistol, noe autoritetene sier var et «særegent mønster». I en annen hendelse presenterte han et falskt sikkerhetsvaktskilt for å komme seg inn i en leilighet og drepe personene på innsiden.

2) Kevin Gavin

Kevin Gavin, som i år tilsto å ha begått tre separate mord mellom 2015 og 2021 i samme Brownsville leilighetskompleks, har skapt kontrovers for NYPD.

Lokale likskueformenn fra politiet hadde originalt erklært at Gavins ofre hadde dødd av naturlige årsaker, til tross for at de hadde knivsår rundt halsene deres. Da enda en kvinne døde utførte de ingen arrestasjoner.

Gavin gikk etter eldre kvinner i kommunalboligene han arbeidet i og tilbød dem vanligvis hjelp med ærender for å vinne tillitten deres, men kvalte, stakk og sparket dem til slutt i hjel. Beboerne i leilighetskomplekset klaget regelmessig over Gavins adferd, men han fikk operere fritt av New Yorks boligautoriteter fram til han ble arrestert.

3) Khalil Wheeler-Weaver

Khalil Wheeler-Weaver ble domfelt i år for å ha myrdet tre kvinner og for å ha forsøkt å myrde en fjerde.

Wheeler-Weaver gikk etter prostituerte og kvinner på dating-apper, som han voldtok og drepte, for deretter å kvitte seg med likene deres.

4) Keith Gibson

Keith Gibson ble dømt for uoverlagt drap og besittelse av et skytevåpen mens han utførte en føderal forbrytelse i 2010, men ble hurtig løslatt 10 år senere i 2020.

Like etter at han ble prøveløslatt drepte han moren sin og startet deretter en morderisk berserkergang gjennom Pennsylvania og Delaware.

Han drepte til slutt seks mennesker og skadet flere andre. Gibsons metode var å drepe ransofrene sine selv etter at de hadde gitt ham pengene sine.

5) Billy Chemirmir

Billy Chermirmir, en illegal innvandrer fra Kenya, bosatt i Texas, er potensielt seriemorderen med flest ofre bak seg noensinne.

Chermirmir ble sjokkerende nok gitt en «mistrial» i år der han er beskyldt for å ha myrdet 18 pensjonister over flere år. Et separat søksmål beskylder ham for å ha drept seks mennesker.

Raquel Jones, den svarte dommeren som var ansvarlig for saken erklærte mistrial etter bare 24 timer med juryoverveielser. Chermirmirs ofre var overveldende hvite.

Etterforskere har begynt å undersøke hele 750 andre mistenksomme dødsfall som de tror Chermirmir kan ha vært ansvarlig for.

Chermirmir skal visstnok ha kledd seg som en hjemmesykepleier for å få tilgang til hjemmene til ensomme pensjonister som han deretter kvelte til døde.

6) Daytona Beach morderen

Robert Hayes er for øyeblikket tiltalt i Florida for å ha drept flere kvinner de siste 15 årene, de fleste av dem hvite.

I begynnelsen «profilerte» Daytona Police Department, ved bruk av FBI-pseudovitenskap, seriemorderen som voldtok og skjøt prostituerte som en hvit mann med en kjæreste. De hadde dog ingen bevis for å støtte denne antakelsen.

Da Hayes angrep var på sitt verste drev politiet til og med med rasemessig profilering av tilfeldige hvite bilister og samlet inn DNA-prøver ved sjekkpunkter i jakten på den skyldige.

DNA-, og ballistisk bevis fra 2019 avslørte dog at morderen var Hayes, en svart mann. Det antas at han kan ha drept opp mot syv kvinner totalt.

7) James Bradley 

James Bradley, som i år tapte anken for sin nyeste mordsdomfellelse, ble opprinnelig fengslet i 1988 for å ha kvelt til døde sin 8-årige stedatter og forsøkt å få det til å se ut som kidnapping.

Mens han satt i fengsel, skrev han flere noveller som levende beskriver fantasiene hans om å bli en seriemorder som voldtok og torturerte kvinner. Til tross for dette ble han prøveløslatt i 2013 etter bare 25 års fengsel.

Etter at han ble løslatt innledet Bradley forhold med hvite kvinner som var prostituerte og rusavhengige, og kort etter begynte kvinnene å forsvinne. Han ble funnet skyldig for drapene og soner for øyeblikket en livstidsdom etter at en jury ble splittet over dødsstraff.

8) Handlevognsmorderen

Anthony Robinson, kalt «Handlevognsmorderen», ble gitt kallenavnet etter at han ble filmet mens han transporterte et lik han ville kvitte seg med i en handlevogn fra Target.

Robinson ble varetektsfengslet tidligere denne måneden for en rekke drap i forskjellige fylker i Virginia. Ifølge påtalemyndigheten drepte Robinson fire kvinner han møtte på datingsiden «Plenty Of Fish», vanligvis ved å møte dem på motellrommet hans, myrde dem, og deretter ta likene deres til en dumpingplass.

9) Willy Suarez Maceo

Nylig ble en eiendomsmegler i Florida ved navn Willy Suarez Maceo arrestert for drapene på tre hjemløse menn og den tilfeldige skytingen av en forretningsmann i år.

Maceo er en svært offentlig livsstilscoach hvis sosiale medier antyder at han lever et liv i luksus.

Politiet har ikke nølt med å kalle Maceo en seriemorder, selv om historien fortsatt er under utvikling.

10) Malek Moore 

Malek Moore har blitt arrestert for drapene på to personer, inkludert en kunstlærer ved navn Gabryelle Allnutt, i North Carolina.

Moore unngikk tilsyn under prøveløslatelsen og drepte folk. Han var til og med i stand til å unnslippe politiet i flere dager etter å ha blitt koblet til mord.

/Erik Striker

Først publisert på National Justice.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg