Hjem Nyheter 22,5 prosent av Tysklands befolkning har innvandrerbakgrunn

22,5 prosent av Tysklands befolkning har innvandrerbakgrunn

FOLKEMORD Nesten en fjerdedel av Tysklands befolkning har nå innvandrerbakgrunn. Dette viser ferske tall fra tyske myndigheter.

Nye tall fra tyske myndigheter viser nå at hele 18,6 millioner mennesker i Tyskland innvandrerbakgrun, melder RT. Årsaken skal ifølge rapporten være årene med Angela Merkels migrasjonspolitikk som har sluppet inn millioner av innvandrere fra den tredje verden på svært kort tid.

– Den eksepsjonelle økningen skyldes hovedsakelig det høye innvandringsnivået av utlendinger, inkludert personer som søker tilflukt, i 2015 og 2016, heter det i rapporten.

Mer enn 1,6 millioner «flyktninger» anslås å ha kommet til Europa mellom 2014 og 2016, noe som førte til den største flyktningskrisen siden andre verdenskrig. De fleste har bosatt seg i Tyskland. Fra og med 2015 har Merkels regjering utført det som nå er kjent som «åpen dør»-migrasjonspolitikk, til tross for sterk av kritikk fra befolkningen.

Mens andre europeiske land fortsetter å være hovedkilden til innvandrerinnstrømning, noterte det føderale kontoret at 2,3 millioner mennesker i Tyskland har sine røtter i Midtøsten. Dette, ifølge de nyeste dataene, representerer en økning på nesten 51 prosent sammenlignet med 2011.

Foruten Midtøsten er rundt 740 000 mennesker i Tyskland av afrikansk herkomst, med en økning på 46 prosent sammenlignet med 2011.

I oppsummeringen avslørte rapporten at rundt 22,5 prosent av Tysklands 82,4 millioner befolkning er første- eller andregenerasjons innvandrere hvor minst én forelder ble født uten tysk statsborgerskap.

Kilde:
22.5% of German population have ‘migrant background’ – census