Hjem Nasjonal kamp 270 000 finske hushold mottok radikal og nasjonalistisk avis

270 000 finske hushold mottok radikal og nasjonalistisk avis

FINLAND: Motstandsbevegelsen i Finland sørget i forrige uke for at 270 000 finske hushold fikk ta del i den nasjonalistiske og radikale avisen Magneettimedia. Avisen, som eies av Motstandsbevegelsen, blir nå politianmeldt og den forrige eieren boikottet av et kulturmarxistisk selskap.

185

Forrige uke ble omkring 270 000 eksemplarer av den radikale og nasjonalistiske avisen Magneettimedia sendt ut til finske husholdninger. Blant artiklene i avisen finnes for eksempel «Nasjonalsosialismen – en verdenspolitisk motkraft» og «Hvordan Hitler reddet Tysklands økonomi». Man passet også på å oppfordre Finlands nyvalgte statsminister å «med alle midler sørge for at den finlandske befolkningen også i fremtiden forblir hvit».

At finner ble gitt muligheten til å lese om nasjonalsosialismen og propaganda som er positiv til den hvite rasen, ble ikke godt likt av landets kulturmarxister, og flere anmeldelser om rasisme oppgis å ha blitt levert til politiet. Avisen ble senest anmeldt i starten av april. Da av den jødiske forsamlingen i Helsingfors.

Avisen eies nå av Motstandsbevegelsens forlag i Finland, men var tidligere under eierskap av den kjente forretningsmannen og varehus-eieren Juha Kärkkäinen. Avisen var også da en pro-hvit avis som var kritisk til den jødiske innflytelsen over Norden og den vestlige verden. Dette ledet til at Kärkkäinen i 2013 ble dømt for rasisme.

Den tidligere eieren, Juha Kärkkäinen.
Den tidligere eieren, Juha Kärkkäinen.
Boikott mot den tidligere eieren

At Motstandsbevegelsen tilbød det finske folket et annet syn på det såkalte moderne samfunnet og samfunnsundertrykkelsen, resulterte i at tekstilforretningen Finlayson i slutten av forrige uke valgte å boikotte butikkjeden til den tidligere eieren Judha Kärkkäinen, som Finlayson har levert varer til på en verdi av hundretusener av euro.

— Varehusets eier ligger bak avisen Magneettimedia, som sprer motbydelig og trangsynt propaganda. Økonomisk sett var avgjørelsen ikke enkel, men Finlayson vil kommunisere sitt forretningsansvar igjennom konkrete handlinger. Samarbeidet med Kärkkäinen har fungert bra, og vi synes det er beklagelig at vi må avslutte det, men vi vil ikke samarbeide med et firma som har holdninger som skiller seg så radikalt fra våre egne, sier Finlaysons ved Jukka Kurttila i en pressemelding.

Kärkkäinen tilbakeviser Finlaysons påstand om at han fortsatt skal være innblandet i avisen. Han mener videre at han har snakket med Finlayson og gitt dem samme informasjon.

— Vi solgte Magneettimedia til Pohjoinen Perinne allerede i år 2013 og har ikke noe med avisen å gjøre lenger, sier den tidligere eieren.

Finlayson liker ikke at samarbeidet de tjente hundretusentalls euro per år på, nå er slutt, men de mener at det er forretningens ansvar å ikke samarbeide med annerledestenkende.

— Det er beklagelig at et godt samarbeide nå tar slutt. Men vi har den samme plikten til å ta ansvarsfulle avgjørelser som konsumenten har, sier Finlaysons.

Varehuset eier er dog ikke spesielt bekymret over boikotten, men mener i stedet at det ordner seg.

— Vi finner lett tilsvarende produkter til en billigere pris. I og for seg er det synd at et bra varemerke uteblir, men produktene produseres jo i Kina som i så mange andre land, sier Juha Kärkkäinen.

Forretningen Finlayson forfekter åpent den kulturmarxistiske samfunnsmodellen, blant annet igjennom at de i fjor lanserte en kolleksjon med det internasjonale homoikonet «Tom of Finland». Ifølge firmaet har man igjennom lanseringen hjulpet finner til å mer åpent kunne diskutere «seksuell frihet».

Kilder:

Finlayson säger upp samarbete med Kärkkäinen
Finlayson slutar samarbeta med Kärkkäinen
Nazistisk tidning i postlådan