Hjem Nyheter Europa 3 000 angrep mot kristne mål i Europa i løpet av 2019

3 000 angrep mot kristne mål i Europa i løpet av 2019

EUROPA I løpet av 2019 skjedde det rundt 3 000 angrep mot kristne kirker og symboler i Europa, hvilket gjorde det til et rekordår for kristenfiendtlige angrep.

I 2019 skjedde det hver dag i gjennomsnitt tre angrep mot kristne mål i Frankrike. Bildet viser brannen i Notre Dame i Paris i april 2019. Foto: Manhhai (CC BY 2.0).

En bølge av angrep mot kristne skyller over Vest-Europa, hvor kristne kirker og symboler daglig ble angrepet i 2019.

I løpet av 2019 ble omkring 3 000 kristne kirker, skoler, kirkegårder og monumenter i Europa utsatt for vandalisme, tyveri eller hærverk, hvilket gjorde det til et rekordår for kristenfiendtlige angrep i Europa.

Angrepene er vanligst i Frankrike, hvor i gjennomsnitt tre kirker, skoler, kirkegårder eller monumenter vandaliseres, skjendes eller brennes hver dag.

I Tyskland skjer det ifølge politirapporter i gjennomsnitt to angrep på kristne kirker daglig.

Det er også vanlig at kristne kirker og symboler angripes i Belgia, Storbritannia, Danmark, Irland, Italia og Spania.

Gjerningsmennene for angrepene – som for eksempel omfatter brann, tilgrising med avføring, tyveri, urinering, satanisme, kludring og så videre – arresteres sjelden.

Hvis en forbryter likevel blir arrestert, så sensurerer både politi og media ofte informasjon om identitet og etnisk bakgrunn på personene. Mange påstås lide av «psykisk sykdom» hvilket er grunnen til at forbrytelsene ikke kategoriseres som hatkrim.

Økningen i hatkrim mot kristne i Frankrike og Tyskland faller sammen med den siste tidens masseinnvandring til Europa.

I Spania gjennomføres angrepene mot kirker og kristne symboler hovedsakelig av anarkister, radikale feminister og andre typer venstreekstremister som fullstendig vil ta bort kristne symboler fra det offentlige rom.

Angrepene mot kristne mål får vanligvis lite oppmerksomhet i media.