Hjem Nyheter Norden 32-åringen fengslet for terror i Visby

32-åringen fengslet for terror i Visby

1

SVERIGE 32-åringen som fra tidligere har sittet i varetekt mistenkt for drapsforsøket på Ing-Marie Wieselgren har nå også blitt fengslet for terrorlovbrudd. Foruten Wieselgren er også «Sverige» fornærmet, forklarer aktor.

Foto: Joakim BerndesCC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons.
Drapet på Ing-Marie Wieselgren skjedde ved Donners Plats i Visby sentrum.

Tidligere har aktoren har omrubrisert saken med drapet på psykiater Ing-Marie Wieselgren under Almedalsuken i Visby til å også gjelde terrorforberedelse gjennom forberedelse til drap.

Politiadvokat Henrik Olin, som leder etterforskningen, forklarte også etterpå at omrubriseringen ikke har noe med den mistenktes påståtte koblinger til Den nordiske motstandsbevegelsen å gjøre.

– Vi følger det opp, men jeg kan si at NMR-koblingen ikke er årsak til omrubriseringen, forklarte han til blant annet SvD.

Nå har den mistenkte blitt fengslet på nytt i henhold til den nye rubriseringen, og ifølge Olin kommer dette av at også «Sverige» ses på som offer for de lovbruddene 32-åringen er mistenkt for, rapporterer TT. Dette lovbruddet skal ha pågått fra den 19. juni og frem til Wieselgren ble angrepet i Visby.

– Det som har kommet frem er et lovbrudd som ikke bare er rettet mot Ing-Marie Wieselgren, men mot Sverige. Mistanken om forberedelse til terrorlovbrudd gjennom forberedelse til drap gjelder ikke lovbruddet mot Ing-Marie Wieselgren, men mot en annen person eller personer, har aktor Henrik Olin tidligere sagt til TT.

Nå fremkommer det at det Olin egentlig mener med «Sverige» er «demokratiet», altså den nåværende styreformen. At det skjedde i akkurat Almedalen spiller tydeligvis inn, ettersom de fra landets elite innenfor politikk, økonomi og media tydeligvis skal være særlig fredet når de treffes. Det siste er også noe journalister har etterspurt under politiets pressekonferanse etter hendelsen.

– Det er en helhetsvurdering. I den ligger så vel offerets funksjon og rolle som selve sammenhengen. Politikeruken i Almedalen er et spesielt sted med en tydelig kobling til demokratiet i Sverige, og en åpen møtefrihet er også av betydning i denne helhetsvurderingen, forklarer Henrik Olin.

Igjen tvinges Olin også til å benekte at omrubriseringen har noe med påståtte koblinger til Motstandsbevegelsen å gjøre.

– NMR spiller inn i utredningen om den mistenktes bakgrunn, men det er ikke den koblingen eller noen annen organisasjon som har ført til denne omrubriseringen, sa Henrik Olin.

Eksakt hvilke øvrige personer det mistenkes at 32-åringen har planlagt å angripe har dog ikke fremkommet.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
trackback
5 måneder siden

[…] 32-åringen fengslet for terror i Visby […]