Hjem Nyheter 44 prosent av De gule vestene tror det finnes et globalt sionistisk...

44 prosent av De gule vestene tror det finnes et globalt sionistisk komplott

FRANKRIKE Det franske ukebladet Le Point publiserte nylig en meningsmåling som viser at 44 prosent av de som sympatiserer med De gule vestene tror at det finnes en global sionistisk konspirasjon.

Det franske markedsanalysebyrået IFOP gjennomførte nylig en undersøkelse om franske holdninger til forskjellige «konspirasjoner», noe som ukebladet Le Point har bemerket seg. Undersøkelsen har sett på om det finnes forskjeller i holdninger mellom de som støtter, eller er en del av protestbevegelsen De gule vestene, og resten av befolkningen når gjelder konspirasjoner.

Blant De gule vestene, men også blant franskmenn generelt, viste det seg at mange tror at det finnes konspirasjoner som påvirker Frankrike og verden. Et av spørsmålene som respondentene måtte svare på var om det fantes et «globalt sionistisk komplott», der 22 prosent av franskmennene svarte ja. Det samme gjorde 44 prosent av de som definerte seg som De gule vestene.

Det er også en stor tro på at «masseinnvandring er bevisst organisert av eliten for å erstatte det europeiske folket». 25 prosent av franskmennene og 46 prosent av De gule vestene mener dette.

Den mest utbredte konspirasjonsteorien er imidlertid at Frankrikes helsemyndigheter samarbeider med legemiddelindustrien for å skjule skadelige bivirkninger av vaksiner. Så mange som 43 prosent av franskmennene generelt og 62 prosent av tilhengerne til De gule vestene tror dette er tilfellet.