Hjem Nyheter 50% av verdens mat blir kastet

50% av verdens mat blir kastet

Halvparten av all mat som blir produsert i verden ender opp som søppel. Det viser en fersk rapport fra britiske fagfolk. Til sammen kastes to milliarder tonn mat per år, melder BBC.

1377211

Dette skjer delvis fordi maten har gått ut på dato uten å ha blitt solgt, delvis fordi den blir lagret under dårlige forhold, og delvis på grunn av forbrukernes kresenhet. En rapport fra organisasjonen Institute of Mechanical Engineers viser dette.

Dr. Tim Fox er organisasjonens sjef for energi- og miljøspørsmål og kommenter saken:

«En forferdelig mengde mat blir kastet og går tapt verden over. Dette er mat som kunne blitt til nytte for klodens voksende befolkning, blant dem mennesker som i dag sulter. Dette er også unødvendig sløseri med jordbruksområder, produksjon av mat og transporten av den. Årsakene spenner fra svak teknikk, et mangelfullt transportapparat og dårlige landbruksforhold.»

I Storbritannia f.eks, kaster man 30 prosent av alle grønnsaker som dyrkes fram. Årsaken er at de ikke ser fristende nok ut til at folk vil kjøpe dem. 550 milliarder kubikkmeter vann brukes til vanning av jordbruksprodukter som ender opp på søppeldynga.

Kilder:
BBC
VG