Hjem Nyheter Norge 50% økning i overgrep mot barn

50% økning i overgrep mot barn

1

NORGE Politiet har nå offentliggjort tallmateriale over lovbrudd begått i Norge de fire første månedene av året. Den generelle bildet er at de fleste kriminaltyper har en liten nedgang fra samme periode i fjor. Bare to typer kriminalitet har en økning, og begge har økt markant.

 

Det ble i de første fire månedene av 2021 anmeldt 84 913 lovbrudd i Norge, noe som utgjør en reduksjon på 8,9 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. To kriminalitetstyper har imidlertid økt markant: voldtekter og seksuelle overgrep mot mindreårige. Antall anmeldte voldtekter har økt med ca. 10 prosent, mens antall anmeldte seksuelle overgrep mot barn har økt med 50%. 1 062 tilfeller av anmeldte lovbrudd under kategorien seksuelle overgrep mot barn under 16 år ble registrert i de fire første månedene av 2021.

Årsaken til den kraftige økningen er tilsynelatende uklar for mange: flere peker på nedstengingen i forbindelse med pandemien. Hvorfor dette skulle slå så ulikt ut for voldtekter og overgrep mot barn, sammenlignet med de andre kriminalitetstypene (som økonomisk kriminalitet, som hadde nesten 20 prosent færre anmeldelser i de første fire månedene av 2021, sammenlignet med samme periode i 2020, og det midt under pandemien hvor frykten for økonomisk kriminalitet og svindel var høy), spekuleres det imidlertid ikke rundt. Politiet mener det også er store mørketall av denne kriminalitetstypen.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
11 måneder siden

Det overrasker slett ikke; mange barn har måttet være hjemme under «pandemien», sammen med foreldre/voksne, som ikke alltid ivaretar og beskytter barn som de skal. Ellers bidrar seksualiseringen av barn og unge til dette, kfr transefenomenet – «født i feil kropp» – som det så vakkert heter, helt i strid med biologi/fysiologi, i beste fall en psykologisk forvirringstilstand.