Hjem Nyheter Globalt 500 vitenskapsmenn i åpent brev til FN: Det er ingen klimakrise

500 vitenskapsmenn i åpent brev til FN: Det er ingen klimakrise

28

KLIMAHYSTERI Det er ingen klimakrise. Dette skriver et globalt nettverk av 500 forskere og akademikere til FNs generalforsamling.

Det er ingen klimakrise. Dette skriver et globalt nettverk av 500 forskere og akademikere i et åpent brev til til FNs generalforsamling datert 21. oktober 2019. I fellesskap skriver de følgende:

Klimavitenskap bør være mindre politisk, mens politiske retningslinjer bør være mere vitenskapelige. Forskere bør åpent finne ut av usikkerheter og overdrivelser i prognoser for global oppvarming, mens politikere lidenskapelig bør ta høyde for de reelle fordelene og anslåtte kostnadene ved å tilpasse seg den globale oppvarmingen, samt de faktiske kostnadene ved de foreslåtte tiltakene.

Naturlige såvel som menneskeskapte faktorer forårsaker oppvarming. Det geologiske arkivet viser at jordens klima har variert så lenge planeten har eksistert, med naturlig kaldere og varmere sykler. Den lille istiden sluttet så sent som 1850, så det er ikke overraskende at vi nå opplever en periode med oppvarming.

Langsommere enn forventet

Oppvarmingen skjer mye langsommere enn forventet. Global oppvarming er mindre enn halvparten av det opprinnelig forutsagte og mindre enn halvparten av hva som kunne forventes på grunnlag av menneskeskapte nettopåvirkninger og ubalanse i stråling. Med andre ord, vi er langt fra å forstå klimaforandringer.

Retningslinjer for klimapolitikken hviler på defekte modeller. Klimamodeller har mange mangler og er ikke med rimelighet brukbare som politiske redskaper. I tillegg er det mest sannsynlig at de overdriver effekten av drivhusgasser, slik som karbondioksid. I tillegg ignorerer de det faktum at berikelse av karbondioksid i atmosfæren har nyttevirkninger. Karbondioksid er plantemat, som er grunnlaget for alt liv på jorden. Karbondioksid er ikke forurensning. Det er viktig for alt liv på jorden. Fotosyntese er en velsignelse. Mer karbondioksid er til nytte for naturen og gjør jorden mer grønn; mer karbondioksid i luften har økt veksten av den globale plantebiomassen. Det er også godt for landbruket å øker avlingene på verdensbasis.

Ikke flere naturkatastrofer

Den globale oppvarmingen har ikke økt naturkatastrofene. Det er ingen statistiske bevis for at den globale oppvarmingen har intensivert orkaner, oversvømmelser, tørke og liknende naturkatastrofer eller gjort dem hyppigere. I motsetning til dette er tiltak for å redusere karbondioksiden både skadelig og dyrt. For eksempel rammer vindmøller fugler og flaggermus, og palmeoljeplantasjer ødelegger regnskogens biologiske mangfold.

Klimapolitikken skal respektere vitenskapelige og økonomiske realiteter. Det er ingen klimakrise, og derfor er det ingen grunn til panikk eller angst. Vi er kraft imot den skadelige og urealistiske netto-null-karbondioksidpolitikken som er foreslått til 2050. Hvis bedre tilnærminger kommer vil vi ha nok av tid til å reflektere og tilpasse oss. Målet med internasjonal politikk bør være å kontinuerlig levere energi til en rimelig pris til mennesker over hele verden.

Blant undertegnerne:

European Climate Declarations nasjonale ambassadører

Professor Guus Berkhout / Nederland
Professor Rickard Linzen / USA
Professor Ingemar Nordin / Sverige
Terry Dunleavy / New Zealand
Jim O’Brien / Irland
Viv Forbes / Australia
Professor Alberto Prestininzi / Italia
Professor Jeffrey Foss / Canada
Professor Reynald du Berger / Canada
Professor Benoît Rittaud / Frankrike
Morten Jødal / Norge
Professor Fritz Vahrenholt / Tyskland
Rob Lemeire / Belgien
Monckton of Brenchley / Storbritannia

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
28 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Steinar
Steinar
3 år siden

Kan høre det skrikes helt fra Sverige; «How dare you!»
500 vitenskapsmenn vs Greta Thunberg? Hvordan skal vitenskapsmennene takle den?

LadyUpStairs
LadyUpStairs
Svar til  Steinar
3 år siden

Blir arrogant og si det slik. Greta Thunberg har like mange forskere som forteller den historien hun forfekter .. det er ikke hun som har forsket frem svarene.. hvem som har rett er en annen historie

Jack
Jack
Svar til  Steinar
3 år siden

Det Thunberg lirer av seg er vel hentet fra samma klimahysteristan tenker æ

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
3 år siden

Den såkalte «konsensusen» om «klimakrisen» er akkurat det; at FNs klimapanel har bestemt seg for en bestemt modell og sett på konsekvensene av den, og utelatt andre og like viktige modeller/teorier. Heldigvis er der modige forskere som tør ta til orde mot denne kompakte «vitenskapen», som her. Lille Greta får gråte og skrike om panikken som brer seg, men klimaet er i Guds hender og godt er det. Så får vi ta vare på miljøet så godt vi kan, og ikke minst redusere plastbruk og forurensning.

Kim Larsen
Kim Larsen
3 år siden

Det blir varmere og kaldere på jorden. Sånn har det vært i årtusener. Eg skjønner ikke hva problemet er. Er det ingen som kan historien om den lille istid?

Geir
Geir
Svar til  Kim Larsen
3 år siden

Kan du? Det var ikke en reel istid, men flere år med økt vulkansk aktivitet som gjorde det i snitt en grad kaldere, blant annet ble året 1816 sagt å være året uten sommer.

Tor
Tor
Svar til  Geir
3 år siden

Geir – Når du skriver om ‘året uten sommer‘ i 1816, hopper du over den perioden som var kaldest, rundt 1740-tallet. Fra Wikipedia om den lille istiden: «Den regnes vanligvis for å ha strukket seg fra midten av 1500-tallet til midten av 1800-tallet. Periodiseringen varierer, og for Nord-Europa regnes en rekke år preget av ekstremvær fra 1316 og framover som startskuddet for nedkjølingen. I Norden regnes lavmålet for å ha blitt nådd på 1740-tallet, da det var hungersnød, og isbreene nådde sin største utbredelse etter siste istid.» Vulkanutbruddene du nevner som årsak til ‘året uten sommer’ i 1816, inntraff i… Les mer »

Jack
Jack
Svar til  Kim Larsen
3 år siden

Det sies jo at det ikke har vært så varmt klima siden 1901..Denne påstanden avslører jo alt. Det er jo forsket på dette i lange tider så dette er ikke noe nytt

Bjørn Yven
Bjørn Yven
3 år siden

Politikerene har bestemt at det er klimakrise.Om 500 hundre
forskere sier noe annet,og skriver brev til FNs generalforsamling
så blir det ingen forandring.Det er så mye penger involvert i dette
hysteriet.Vi skal ta vare på miljøet,men på en normal måte.

Per S Nyberget.
Per S Nyberget.
Svar til  Bjørn Yven
3 år siden

Helt rett Bjørn.

Jack
Jack
Svar til  Bjørn Yven
3 år siden

Flott og rett sagt Bjørn Yven

Terje
Terje
Svar til  Bjørn Yven
2 år siden

Du skriver FNs generalforsamling, det er feil. Det er nemmelig FNs Klimapanel, som består av kun betalte politikere, og ingen av disse har peiling på Klima. De er kjøpt og betalt av gjengen til Al Gore, og nans gjeng av banditter, som tjener penger på skremsel.

Hanne
Hanne
3 år siden

Yes! Da kan man slutte å bekymre seg over at verden går under pga klimaet. Haha

Birget Netland
Birget Netland
3 år siden

Vi må også legge frem faktiske historiske data, om varmere perioder tidligere. Det kan ikke fornektes at klima svinger, og vi hadde ikke biler og industri for flere hundre år tilbake.

Kristian
Kristian
3 år siden

Kan jeg få en kilde, Takk.

Roger
Roger
Svar til  Kristian
3 år siden
Espen
Espen
Svar til  Kristian
3 år siden

Det står kilde i bunnen av hver eneste artikkel her på Frihetskamp. Det hjelper å lese artikkelen ferdig.

trackback
3 år siden

[…] som Sp-representanten delte hadde overskriften «500 vitenskapsmenn i åpent brev til FN: Det er ingen klimakrise» og er å finne på Frihetskamp. Det kan jo også spekuleres i hva de egentlig ble mest […]

IHMA
IHMA

Folk får lese litt historie før de kaller det krise.

Anne Lise
Anne Lise
3 år siden

Jeg har levd i 75 år og kan ikke huske to like somre eller to like vintre !
Regnsomre,solsomre,regnvitre ,snøvintre,lite snø,mye snø,kalde vintre,milde.Ka søren e det folk masa med ?En ting ønsker jeg:Ta vare på søppelet og bring det dit det skal.Slutt å kaste alt i naturen ,eks flasker,pappbeger ,plast ,isoporkartonger,papir osv.
Ka dåkker trur kor reint og fint det blir rundt oss da ?

Espen
Espen
Svar til  Anne Lise
3 år siden

Enig. Man må tenke miljøbevisst og kaste søppel der det hører hjemme, altså ikke i naturen 🙂

Henry Magne Dahl
Henry Magne Dahl
Svar til  Anne Lise
3 år siden

Jeg har aldri kastet søppel i naturen. Vi søsken fikk skikkelig barneoppdragelse ! Det var i en tid hvor foreldrene var bemyndiget til å oppdra sine egne unger .
Nå har jeg inntrykk av at det offentlige skal ta seg av det meste .
Og ungene blir hjernevasket fra og med i barnehagene samt av de venstrevridde som har hegonomiet i skolene .

Frank Kristiansen
Frank Kristiansen
3 år siden

De sies at den første som går konkurs av dette klimahysteriet er Europa. Det hjelper lite hva vi gjør på denne kloden. Vi er styrt fra vårt univers og dens krefter. Vårt univers har gjort innvirkninger på denne jord i millioner av år. Vi må bare innse at vi lever på en liten kule som svever rundt i vårt univers med solstormer og mye annet.

Jack
Jack
Svar til  Frank Kristiansen
3 år siden

Europa går konkurs og blir tilbakesatt slik det var på 1800-tallet når andelen av muslimer får plass i alle regjeringer i europa samtidig med at lokale kriger vokser seg frem på grunn av at befolkningen mer og mer blir provosert av ISLAM slik det er i dag i ommentrent alle muslimske land. Sannheten kan ikke komme seg unna

Erik Haukeland
Erik Haukeland
Svar til  Frank Kristiansen
2 år siden

Enig med deg Frank Kristiansen

Arne Olaf Johnsen
Arne Olaf Johnsen
1 år siden

Ho ho, Sannheten. 👍🙏🤗

Knut
Knut
1 år siden

Enig med de 500 vitenskapsmennene. Det er ingen klimakrisen, men stor forurensing som menneskene etterlater seg. Det er forskjell på disse to.