Hjem Nyheter Globalt 500 vitenskapsmenn i åpent brev til FN: Det er ingen klimakrise

500 vitenskapsmenn i åpent brev til FN: Det er ingen klimakrise

12

KLIMAHYSTERI Det er ingen klimakrise. Dette skriver et globalt nettverk av 500 forskere og akademikere til FNs generalforsamling.

Det er ingen klimakrise. Dette skriver et globalt nettverk av 500 forskere og akademikere i et åpent brev til til FNs generalforsamling datert 21. oktober 2019. I fellesskap skriver de følgende:

Klimavitenskap bør være mindre politisk, mens politiske retningslinjer bør være mere vitenskapelige. Forskere bør åpent finne ut av usikkerheter og overdrivelser i prognoser for global oppvarming, mens politikere lidenskapelig bør ta høyde for de reelle fordelene og anslåtte kostnadene ved å tilpasse seg den globale oppvarmingen, samt de faktiske kostnadene ved de foreslåtte tiltakene.

Naturlige såvel som menneskeskapte faktorer forårsaker oppvarming. Det geologiske arkivet viser at jordens klima har variert så lenge planeten har eksistert, med naturlig kaldere og varmere sykler. Den lille istiden sluttet så sent som 1850, så det er ikke overraskende at vi nå opplever en periode med oppvarming.

Langsommere enn forventet

Oppvarmingen skjer mye langsommere enn forventet. Global oppvarming er mindre enn halvparten av det opprinnelig forutsagte og mindre enn halvparten av hva som kunne forventes på grunnlag av menneskeskapte nettopåvirkninger og ubalanse i stråling. Med andre ord, vi er langt fra å forstå klimaforandringer.

Retningslinjer for klimapolitikken hviler på defekte modeller. Klimamodeller har mange mangler og er ikke med rimelighet brukbare som politiske redskaper. I tillegg er det mest sannsynlig at de overdriver effekten av drivhusgasser, slik som karbondioksid. I tillegg ignorerer de det faktum at berikelse av karbondioksid i atmosfæren har nyttevirkninger. Karbondioksid er plantemat, som er grunnlaget for alt liv på jorden. Karbondioksid er ikke forurensning. Det er viktig for alt liv på jorden. Fotosyntese er en velsignelse. Mer karbondioksid er til nytte for naturen og gjør jorden mer grønn; mer karbondioksid i luften har økt veksten av den globale plantebiomassen. Det er også godt for landbruket å øker avlingene på verdensbasis.

Ikke flere naturkatastrofer

Den globale oppvarmingen har ikke økt naturkatastrofene. Det er ingen statistiske bevis for at den globale oppvarmingen har intensivert orkaner, oversvømmelser, tørke og liknende naturkatastrofer eller gjort dem hyppigere. I motsetning til dette er tiltak for å redusere karbondioksiden både skadelig og dyrt. For eksempel rammer vindmøller fugler og flaggermus, og palmeoljeplantasjer ødelegger regnskogens biologiske mangfold.

Klimapolitikken skal respektere vitenskapelige og økonomiske realiteter. Det er ingen klimakrise, og derfor er det ingen grunn til panikk eller angst. Vi er kraft imot den skadelige og urealistiske netto-null-karbondioksidpolitikken som er foreslått til 2050. Hvis bedre tilnærminger kommer vil vi ha nok av tid til å reflektere og tilpasse oss. Målet med internasjonal politikk bør være å kontinuerlig levere energi til en rimelig pris til mennesker over hele verden.

Blant undertegnerne:

European Climate Declarations nasjonale ambassadører

Professor Guus Berkhout / Nederland
Professor Rickard Linzen / USA
Professor Ingemar Nordin / Sverige
Terry Dunleavy / New Zealand
Jim O’Brien / Irland
Viv Forbes / Australia
Professor Alberto Prestininzi / Italia
Professor Jeffrey Foss / Canada
Professor Reynald du Berger / Canada
Professor Benoît Rittaud / Frankrike
Morten Jødal / Norge
Professor Fritz Vahrenholt / Tyskland
Rob Lemeire / Belgien
Monckton of Brenchley / Storbritannia

12
Delta i debatten

avatar
8 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
HjalmarLadyUpStairsRogerKristianBirget Netland Recent comment authors
  Subscribe  
nyeste eldste flest stemmer
Bli varslet om
Steinar
Steinar

Kan høre det skrikes helt fra Sverige; «How dare you!»
500 vitenskapsmenn vs Greta Thunberg? Hvordan skal vitenskapsmennene takle den?

LadyUpStairs
LadyUpStairs

Blir arrogant og si det slik. Greta Thunberg har like mange forskere som forteller den historien hun forfekter .. det er ikke hun som har forsket frem svarene.. hvem som har rett er en annen historie

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11

Den såkalte «konsensusen» om «klimakrisen» er akkurat det; at FNs klimapanel har bestemt seg for en bestemt modell og sett på konsekvensene av den, og utelatt andre og like viktige modeller/teorier. Heldigvis er der modige forskere som tør ta til orde mot denne kompakte «vitenskapen», som her. Lille Greta får gråte og skrike om panikken som brer seg, men klimaet er i Guds hender og godt er det. Så får vi ta vare på miljøet så godt vi kan, og ikke minst redusere plastbruk og forurensning.

Kim Larsen
Kim Larsen

Det blir varmere og kaldere på jorden. Sånn har det vært i årtusener. Eg skjønner ikke hva problemet er. Er det ingen som kan historien om den lille istid?

Geir
Geir

Kan du? Det var ikke en reel istid, men flere år med økt vulkansk aktivitet som gjorde det i snitt en grad kaldere, blant annet ble året 1816 sagt å være året uten sommer.

Bjørn Yven
Bjørn Yven

Politikerene har bestemt at det er klimakrise.Om 500 hundre
forskere sier noe annet,og skriver brev til FNs generalforsamling
så blir det ingen forandring.Det er så mye penger involvert i dette
hysteriet.Vi skal ta vare på miljøet,men på en normal måte.

Per S Nyberget.
Per S Nyberget.

Helt rett Bjørn.

Hanne
Hanne

Yes! Da kan man slutte å bekymre seg over at verden går under pga klimaet. Haha

Birget Netland
Birget Netland

Vi må også legge frem faktiske historiske data, om varmere perioder tidligere. Det kan ikke fornektes at klima svinger, og vi hadde ikke biler og industri for flere hundre år tilbake.

Kristian
Kristian

Kan jeg få en kilde, Takk.

Roger
Roger
Hjalmar
Hjalmar