Hjem Nyheter Europa 5G stoppes midlertidig i Sveits

5G stoppes midlertidig i Sveits

0

TEKNOLOGI Kantonen Jura i Sveits har besluttet å midlertidig stoppe utbyggingen av 5G i påvente av en myndighetsrapport om helse- og miljøpåvirkningen til 5G. Tidligere har to andre kantoner, Genève og Vaud, også stoppet 5G-utbyggingen av helse- og miljømessige årsaker.

Illustrasjonbilde. Foto: Daniel Mayer (CC BY-SA 3.0)

Beslutningen fra det lokale miljødepartementet innebærer at Jura følger samme linje som kantonen Vaud, som nylig også stoppet 5G. Begge kantonene vil avvente en rapport om helse- og miljømessige konsekvenser av 5G fra den sveitsiske miljømyndigheten (Office fédéral de l’environnement, OFEV), som ifølge kilder skal være klar i sommer.

Genève på sin side stopper 5G i påvente av at uavhengig forskning viser at 5G er sikkert for menneskers helse og for miljøet. Genève går dermed lenger enn kravene på at 5G skal anses være sikkert enn de øvrige to kantonene.

Juras miljøminister David Eray begrunner beslutningen med at det er «klokt å avvente og å prioritere forsiktighetsprinsippet når det gjelder 5Gs effekt på helsen».

I løpet av kort tid skal også et parlamentsforslag om et moratorium for 5G fra de grønne og venstresiden behandles i Juras parlament.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg