Hjem Nyheter 600 drap i Chicago hittil i år

600 drap i Chicago hittil i år

USA Den flerkulturelle byen Chicago har registrert sekshundre drap, bare i år. Om trenden fortsetter kan byen slå forrige års rekord.

Chicago har fortsatt trenden med å være en av de blodigste byene i USA. I fjor slo byen rekord med hele 781 drap, og foreløpig i år er tallet på 600. Hvorvidt det vil bli en ny rekord i år gjenstår å se, men mye tyder på det da det ikke er tegn til forbedringer.

Drapsbølgen som byen har opplevd de siste årene er en del av den stadig eskalerende volden i byen, der kriminelle gjenger kjemper om territorium, kontroll over narkotikavirksomheten, samt «respekt». Bare frem til oktober måned i år var det meldt om totalt 2 445 skuddvekslinger i Chicago.

For å sette drapsbølgen i Chicago i et sammenlignbart perspektiv kan det nevnes at det siden 2001 har dødd 2 000 amerikanske soldater i Afghanistan mens det i samme periode har blitt drept mer enn 5 000 mennesker i Chicago. Argumentet om at byen er farligere enn en krigssone er dermed sterkt, selv om løgnpressen i landet har forsøkt å argumentere for det motsatte.

Chicago er en av USAs flerkulturelle byer der 29,7 prosent av befolkningen består av sør-amerikanere og 29,3 prosent av afroamerikanere. Den hvite befolkningen i byen har fortsatt å synke og står nå på 32,6 prosent, sammenlignet med 45,3 prosent i 2010.

Kilde:
600 mord hittills i år i Chicago