Hjem Nyheter Norge Gutt mishandlet i Jessheim

Gutt mishandlet i Jessheim

0

NORGE En rystende video som har blitt spredt på sosiale medier viser hvordan en yngre gutt blir sparket mens han ligger på bakken.

I bakgrunnen: Tettstedet Råholt nord for Jessheim sett fra luften ved Erlend Bjørtvedt (CC BY-SA 3.0). Skjermbilde: Snapchat/Emil Andreas Siljuberg.

I en video som er blitt spredt på sosiale medier kan man høre en 13 år gammel gutt av disputert opphav kalle en gråtende og blødende yngre gutt en «feit hore» mens han sparker ham i ansiktet gjentatte ganger. «Jeg sverger, jeg dreper deg,» roper han idet den yngre gutten trygler ham om å slutte, før han blir tvunget til å kysse 13-åringens føtter. En angivelig kommentar om en ansatt ved et begravelsesbyrå som den mistenkte skal ha en familiær relasjon til skal ha vært utløsende for det brutale overfallet.

Videoen har til tross for forsøk på mørklegging fra myndighetene og media fremkalt amper stemning hos lokalbefolkningen, som raskt identifiserte gjerningsmannen. Lokale myndigheter har opprettet sak. Grunnet det ekstremt grafiske innholdet har Frihetskamp valgt å ikke gjengi videoen.

Oppdatering 2022-08-25: Etter at nye opplysninger om 13-åringens opphav har kommet frem i saken er teksten endret på det punktet.