Hjem Nyheter Norge 71 år gammel kvinne dømt til fengsel for «kakerlakk»-kommentar på Facebook

71 år gammel kvinne dømt til fengsel for «kakerlakk»-kommentar på Facebook

2

1984 Den 71 år gamle kvinnen som ble dømt for «krenkende ytringer» på Facebook anket saken og har nå blitt dømt til ubetinget fengsel.

Det var i februar at en 71 år gammel kvinne i Bergen tingrett ble dømt til betinget fengsel for å ha kalt forfatteren og samfunnsdebattanten Sumaya Irde Ali for en «korrupt kakerlakk» på Facebook.

– Fandens svarte avkom, reis tilbake til Somalia og bli der din korrupte kakerlakk, var kommentaren kvinnen ble dømt for.

Bergen tingrett fant kommentaren «dypt krenkende» og «grovt sjikanerende» og at den «utgjorde et stort skadepotensial». Retten anså også at kommentaren var en «fare for demokratiet» og at Ali som somalier hadde krav på et «særskilt vern» mot krenkende ytringer. For dette ble kvinnen dømt til 24 dagers betinget fengsel og til å betale en bot på 10 000 kroner, samt saksomkostninger på 2 000 kroner.

Kvinnen mente at ytringen var beskyttet av ytringsfriheten ettersom Ali er aktiv samfunnsdebattant og anket dommen. Gulating lagmannsrett har nå skjerpet straffen og dømt den 71 år gamle kvinnen til 14 dager ubetinget fengsel.

Kvinnens forsvarer Laila Kjærevik sier at de anker dommen til Høyesterett.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Dr.Phil
Dr.Phil
3 år siden

Man må da ha lov til å bli forbannet, si stygge ting, hate noen av en eller annen grunn, uten å bli kastet i fengsel. Men det går vel kanskje bare en vei i dette samfunnet. Er du venstreekstrem så er det helt i orden å hate for full kraft, komme med stygge ord, ja selv trusler er innafor da.

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
3 år siden

Det er omtrent som med jødene; sier du noe ufordelaktig om dem er du antisemitt og implisitt rasist, og bør straffes. Sier derimot jødene DET SAMME om seg selv er det helt ok. Jeg ser at samene nå er i samme kategori, og en nordmann er blitt dømt for «samehets», mens samene selvsagt kan komme med ofte grove samevitser. Jeg ville nok ikke kalt denne mørkhudede hominiden en kakerlakk; da heller noe som vi finner i mange hager i det sørlige Norge nå om våren og sommeren, og som dessverre ble importert for om lag 30 år siden. Nå lar… Les mer »