Hjem Nyheter Norge 71-åring dømt for «krenkende ytringer» på Facebook

71-åring dømt for «krenkende ytringer» på Facebook

4

1984 En pensjonist fra Bergen ble blant annet bøtelagt etter hun ble funnet skyldig i såkalte krenkende ytringer.

En 71 år gammel kvinne fra Bergen ble nylig dømt til betinget fengsel og bot for å på Facebook ha verbalt «krenket» forfatteren og samfunnsdebttanten Sumaya Irde Ali. 

– Fandens svarte avkom, reis tilbake til Somalia og bli der din korrupte kakerlakk, var kommentaren kvinnen nå er dømt for.

Bergen tingrett fant kommentaren «dypt krenkende» og «grovt sjikanerende» og at den «utgjorde et stort skadepotensial». Retten anså også at kommentaren var en «fare for demokratiet» og at Ali som somalier hadde krav på et «særskilt vern» mot krenkende ytringer. For dette ble kvinnen dømt til 24 dagers betinget fengsel og til å betale en bot på 10 000 kroner, samt saksomkostninger på 2 000 kroner.

Ifølge 71-åringen var bakgrunnen for kommentaren at hun opplevde at Ali hetset mot Sylvi Listhaug. 71-åringen tok heller ikke avstand fra sin kommentar, og har nå valgt å anke dommen.

– De som kommer til Norge må oppføre seg skikkelig. Jeg angrer ingenting, var noe av det kvinnen uttalte til Bergens Tidende.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Kim Larsen
Kim Larsen
2 år siden

Den der somalieren er ikke så snill å god som hun skal ha det til. Er bare en maske å godhets signalering samt offerkofte.

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
2 år siden

Lav-IQ folk(gjennomsnitt Somalia IQ68), her en burkakledd kvinne, kommer til Norge og belærer oss nedlatende om «rasisme» og hvordan vi bør behandle dem. Iflg SSB er der flere somaliere i Norge(nær 29 tusen), enn feks tyskere(knapt 25 tusen), og gjett hvem som bidrar positivt til vår økonomi og sivilisasjon? Se her: https://www.ssb.no/befolkning/artikler-og-publikasjoner/innvandrere-og-deres-norskfodte-barn-gruppenes-sammensetning?tabell=309866

Richard
2 år siden

Politiet henlegger rekordmange saker i alle fylker der gjerningsmannen er kjent og gjerningen uten tvil burde medført frihetsberøvelse. Alikevel så velger dem altså å tre til med nye lavmål mot den etniske befolkningen og i dette tilfelle en pensjonist.

trackback
1 år siden

[…] var i februar at en 71 år gammel kvinne i Bergen tingrett ble dømt til betinget fengsel for å ha kalt forfatteren og samfunnsdebattanten Sumaya Irde Ali for en «korrupt kakerlakk» på […]