Hjem Nyheter 81 prosent av tyskerne vil legge «holocaust» bak seg

81 prosent av tyskerne vil legge «holocaust» bak seg

 TYSKLAND  Over 80 prosent av tyskerne vil legge «holocaust» bak seg, viser en ny undersøkelse. Tysklands utenriksminister er forferdet og mener «historien aldri skal glemmes».

Frank-Walter Steinmeier
Frank-Walter Steinmeier

Undersøkelsen ble utført av Bertelsmann foundation, en organisasjon som arbeider med israelsk-tyske relasjoner, og ble publisert i sammenheng med 70-årsdagen for Sovjets «befrielse» av den tyske konsentrasjonsleiren Auschwitz.

I undersøkelsen svarte 81 prosent av tyskerne at de nå ønsker å legge «holocaust» bak seg. Frank-Walter Steinmeier, Tysklands utenriksminister, reagerte sterkt på dette og hevdet at «forbrytelsene til nazist-regimet aldri skulle glemmes». Ifølge Steinmeier bør tyskere føle seg «heldige» som til tross for «forbrytelsene begått av Det tredje riket» er blitt «akseptert tilbake i det internasjonale fellesskapet».

Steinmeier fortalte han var «takknemlig for at forholdet mellom Tyskland og Israel har fortsatt å vokse», men at «holocaust» alltid vil prege forholdet, og at tyskere nå har lært seg dette. Han påpekte også at jøder aldri mer skal «utsettes for fare» som under Det tredje riket.

– Aldri mer kan vi tillate at medlemmer av den jødiske tro utsettes for fare.

Kilde:
Poll shows over 80 percent of Germans want to «put Holocaust behind them»