Hjem Nasjonal kamp Aktivisme Omfattende aktivisme for å hedre Daniel Wretström på hans dødsdag

Omfattende aktivisme for å hedre Daniel Wretström på hans dødsdag

KAMP Motstandsmenn og andre nasjonale aktivister har natt til onsdag utført aktivisme for å markere årsdagen for drapet på Daniel Wretström.

Som Nordfront skrev tidligere er det 20 år siden nasjonalisten Daniel Wretström ble drept av en gjeng fremmede. Dette førte til årlige manifestasjoner i Salem, der drapet skjedde. Manifestasjonene pågikk frem til 2010, men også i ettertid har nasjonale aktivister, og da særskilt i Daniels hjemby Västerås, markert årsdagen for drapet.

På tross av politiets undertrykkelse har det pågått en omfattende autonom aktivismekampanje i Västerås-traktene. Den ble innledet allerede natt til onsdag og fortsatte hele dagen.

Redaksjonen har dessuten fått inn opplysninger om at aktivister i Den nordiske motstandsbevegelsen har gjennomført aktivisme for å hedre minnet om Daniel Wretström i andre deler av landet. Rapporter om dette er å finne på Motståndsrörelsen.se.

Banner ble satt opp i Enköping.
Offentlig flyvebladutdeling i Västerås.

Foruten Enköping och Västerås har den autonome kampanjen pågått i Kolbäck, Hallstahammar, Surahammar og andra tettsteder i Västmanland.

Bilde av flygebladet som ble spredt.

Politiet trakasserte aktivister i løpet av dagen.
Flere flygeblader ble delt ut.
Politiet bevoktet kirkegården hvor Daniel Wretström er begravet.

Banner i Danderyd.
Fredhällstunnelen, Stockholm.
Motstandsmenn på drapsstedet i Salem.

Motstandsmenn utenfor Liseberg.

Les også:
Nasjonalsosialister hedret Daniel Wretström i Västerås