Hjem Nyheter Norge «Å kle seg ut som noen fra en annen kultur er, i...

«Å kle seg ut som noen fra en annen kultur er, i bunn og grunn, rasistisk»

0

«ANTIRASISME»: I et leserinnlegg på Aftenposten argumenterer en vel indoktrinert 16-årig jente for en «Halloween uten rasisme».

halloween_ny

16-årige Ane Breivik fikk i dag leserinnlegget «Halloween uten rasisme» publisert i Aftenpostens nettutgave. I artikkelen, som er så absurd politisk korrekt og «antirasistisk» at det blir komisk, argumenterer hun for at barn (og voksne) skal ta hensyn til «minoriteter» når de velger kostyme til Halloween.

Breivik skriver blant annet:

Dersom du fortsatt er usikker på hva du skal gå som, råder jeg deg til ikke å velge å være en stereotypisk «mexicaner» eller bruke indianerfjær.

Å kle seg ut som noen fra en annen kultur er, i bunn og grunn, rasistisk. Det fører til unøyaktige, støtende og stereotypiske skildringer av andre menneskers kultur, og gjør det mulig for individer som ikke opplever undertrykkelse midlertidig å være av en «eksotisk» kultur uten engang å sette seg inn i den daglige diskrimineringen eller problemstillingene disse menneskene står overfor.

Det er spesielt problematisk at mange kostymer forestiller minoriteter som er blitt og fortsatt blir marginalisert og undertrykket i samfunnet.

Og Pocahontas-kostymet ditt er helt sikkert sexy, men fetisjismen av urfolk hjelper ikke noe særlig på det faktumet at en av tre indianerkvinner kommer til å oppleve voldtekt i løpet av livet sitt.

Ved å gå med et kostyme som ligner på kulturen til en minoritet, assosierer du deg med veldig uheldige ting, som vestlig imperialisme og undertrykkelse av minoriteter.

Les hele innlegget her:
Halloween uten rasisme

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg