Hjem Nyheter Norge «Abdi» og «Ali» intervjues om ransmiljøet i Oslo

«Abdi» og «Ali» intervjues om ransmiljøet i Oslo

0

 OSLO  I sammenheng med at det skjer mange ran i Oslo for tiden, ofte mot barn, har Osloby fått kontakt med «Abdi» og «Ali» for å få innsikt i de ungdomskriminelles motivasjon for å gjøre hverdagen utrygg for vanlig folk.

Abdi» (20) og «Ali» (21) var tidligere med i ungdomsgjenger på Grønland som både slåss, ranet og stjal. Foto: Henrik Arneberg
Abdi» (20) og «Ali» (21) var tidligere med i ungdomsgjenger på Grønland som både slåss, ranet og stjal. Foto: Henrik Arneberg

De siste månedene har gutter og jenter helt ned i 9-årsalderen blitt ranet for personlige eiendeler, først og fremst mobiltelefoner. I den anledning har Osloby snakket med «Abdi» (20) og «Ali» (21). De har begge vært med i ungdomsgjenger på Grønland som raner og bruker vold.

«Abdi» og «Ali» forteller at det å stjele et par mobiltelefoner i løpet av en kveld er en enkel måte for flere ungdommer å tjene penger på i det aktuelle miljøet. «Abdi» forteller at mange av dem raner fordi de «kjeder seg og trenger penger».

Ungdomshuset Riverside er et gratis lavterskeltilbud i Oslo som inviterer inn «utsatte» ungdommer. Her får man tilbud om datakurs og å lære å søke jobber, i stedet for å «henge rundt og drive dank». De fleste brukerne av ungdomshuset er tenåringsgutter med minoritetsbakgrunn.

Kilde:
De raner fordi de kjeder seg og trenger penger

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg