Hjem Nyheter Norden Abortfestival avbrutt av røykgranat

Abortfestival avbrutt av røykgranat

 SVERIGE  RFSU arrangerte i helgen abortfestival for å feire at det snart er 40 år siden fri abort ble lovfestet. Den bisarre feiringen fikk dog en uventet vending, da motstandere kastet en røykgranat inn i lokalet.

Smoke_Cloud-640x359

Mellom den 4. og den 7. desember arrangerte det svenske Riksforbundet for seksuell opplysning (RFSU) abortfestival i Stockholm. Anledningen for den bisarre feiringen er at det, den 1. januar 2015, er 40 år siden at retten om fri abort ble lovfestet i Sverige.

Søndag ettermiddag ved 16.20-tiden fikk dog feiringen en uventet vending, da tre svartkledde menn kastet en røykgranat inn i lokalet under en filmvisning.

Politi- og redningstjenestemenn kom raskt til plassen. Ifølge talsmann for politiet, Kia Samrell, så skal ingen personer ha blitt skadet av angrepet. Røykgranaten skal ha vært av typen som brukes på fotballkamper, og være helt ufarlig.

RFSUs kampanje for prevensjonsmidler.
RFSUs kampanje for prevensjonsmidler.
RFSUs andre bisarre prosjekter

I tillegg til å hylle retten til fri abort har RFSU også startet et prosjekt rettet mot førskolebarn. Blant annet skal føreskole- og skolepersonale skoleres i «kjønn, normer og LHBT-spørsmål». LHBT er en samlebetegnelse for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner.

Et annet RFSU-prosjekt hadde som mål å få samfunnet til å «bekrefte barns seksualitet». I dette prosjektet skal barnehageansatte ha deltatt og blitt oppmuntret til å oppfordre barnehagebarn til å leke sexleker, ta på hverandre og onanere.

En av de drivende personene bak spørsmålet om «barns seksualitet» er RFSUs Anna Kosztovics. I et intervju fra 2010 uttalte hun følgende:

Barn leker seksuelle leker med dem de liker. De oppdager hverandre og prøver seg fram, akkurat som barn skal gjøre. Jeg vet om to jenter som prøvde å bore hverandre i rumpa med et rosa lekebor. Det finnes jo et hull der, og det føles kanskje til og med deilig!

Hans Olsson på en «skoleturne». Foto: rfsu.se.
Hans Olsson på en «skoleturne». Foto: rfsu.se.
Ville ha underavdeling for pedofile

Nåværende sakkyndig i seksualundervisning ved RFSU, Hans Olsson, arbeidet på 90-tallet i RFSL, en lobbyistgruppe for lesbiske, homofile, transpersoner og så videre. Under hans tid i RFSL la flere av organisasjonens medarbeidere frem forslag om å inkludere pedofile som en undergruppe i RFSL.

Kilder:
«Abortfestivalen» avbröts av rökbomb
RFSU arrangerade «abortfestival»