Hjem Nyheter Norden Abushi Kamal innrømmer å ha voldtatt 10 år gammel jente

Abushi Kamal innrømmer å ha voldtatt 10 år gammel jente

SVERIGE Den 15 år gamle afrikaneren Abushi Kamal har nå innrømmet å ha voldtatt den 10 år gamle Skellefteå-jenta som han i juli overfalt og mishandlet på det groveste. Han nekter for mordforsøk.

Abushi Shamse Kamal t.v og Skellefteå-jenta i kunstig koma t.h. Foto: Privat/Instagram.

Det var den 7. juli i år at en 10 år gammel jente ble funnet naken og kvalt av en forbipasserende i et skogsområde i den flerkulturelle bydelen Morö Backe i Skellefteå, Sverige. Der hadde hun ligget alvorlig skadet i flere timer etter angrepet og ble deretter fraktet til sykehuset og måtte legges i kunstig koma i nesten tre uker for å overleve sjokket. Uvisst var det om hun ville overleve, og da hun våknet fra koma slo legene fast at jenta har fått varige hjerneskader og at hun aldri vil kunne få et noenlunde normalt liv som følge av de fysiske skadene som etiopieren Abushi Shamse Kamal påførte henne.

Politiet gikk fort ut med at den mistenkte var en «gutt under 15 år», men en medisinsk aldersvurdering etterspurt av påtalemyndigheten viste at feil alder var skrevet inn i folkeregisteret, at han var 15 år gammel på gjerningstidspunktet og derfor i strafferettslig alder.

Rettsaken mot Abushi Kamal startet 12. oktober og ble i dag holdt for lukkede dører. Da bevis ble lagt frem under rettsaken endret han sin innstilling til siktelsen for grov barnevoldtekt, noe han i utgangspunktet benektet.

– Det er deler av hendelsesforløpet han ikke erkjenner, men vi godtar nå klassifiseringen, sier afrikanerens forsvarer Jens Nyström til SVT.

Abushi Kamal nekter fortsatt for drapsforsøk, da han mener det aldri var noen hensikt å drepe. På den annen side aksepteres klassifiseringen av ekstremt grove overgrep, skriver Fria Tider.

– Jeg mener at den tiltalte har utsatt jenta for betydelig lidelse og at han har vist svært grov hensynsløshet ved å angripe offeret med grov vold. Det var kun tilfeldigheter som gjorde at forbrytelsen ikke ble fullbyrdet og at jenta ikke døde, sier aktor Andreas Nyberg til TV4.

Ettersom Abushi Kamal er under 18 år kan han ikke deporteres ut av Sverige.