Hjem Opinion Leserinnlegg Act.IL – den israelske statens favorittapp for å stilne kritikere

Act.IL – den israelske statens favorittapp for å stilne kritikere

JØDISK MAKT Eric Striker fra National Justice skriver om den israelske appen Act.IL, som organiserer jødisk makt-troll på internett for å påvirke diskusjoner og valgprosesser verden over.

Mye har blitt sagt i den jødiske pressen om mystiske russiske troll som påvirker politiske valg i andre land, men virkelige desinformasjonskampanjer på internett organiseres av den israelske regjeringen helt åpent.

En mobiltelefonapplikasjon kalt Act.IL, tilgjengelig for nedlastning via Apple store, rekrutterer daglig amerikanske jøder og organiserer dem i trolloperasjoner på sosiale medier i den hensikt å kontrollere, styre og stilne åpne diskusjoner om sionisme, BDS og jødisk makt.

Act.ILs grunnlegger og administrerende direktør, Yarden Ben Yosef, inngikk i en «spesialstyrke» for etterretningsvirksomhet i den israelske hæren. Den største delen av bedriftens personell består av spioner. Programmet mottar felles finansiering fra den jødiske milliardæren Sheldon Adelson, som er en beryktet finansier av det republikanska partiet i USA, samt den israelske staten.

Appen viser pop up-beskjeder til brukeren med lenker til Facebook, Twitter, Youtube osv., med innlegg som kritiserer jøder eller Israel, eller som viser støtte for palestinere og BDS. Dette sammen med instruksjoner for hvordan man skal trakassere og masseanmelde de utvalgte målene så de forsvinner fra internet.

Etter hvert «oppdrag» får trollene poeng. De mest fremgangsrike trollen hylles deretter på en offentlig poengtavle.

Britisk media har kommet med gjentatte påstander om at troll er ansvarlige for Brexit og at disse også forsøkte å påvirke det siste valget, men noen beviser for dette har man aldri presentert.

Samtidigt har Act.ILs brukere vært svært aktive i angrep mot Labour-lederen Jeremy Corbyn og hans tilhengere med forhåpningen at man skal lykkes i å underminere Labourpartiets sjanser i valget.

Verken britisk etterretningstjeneste eller landets medier synes å være interesserte i denne utenlandske innblandingen i valgprosessen.

Politikere og kjendiser er ikke de eneste som utsettes for denne cyberkrigsoperasjonen. Også utallige amerikanske collegestudenter, enkeltstående aktivister og helt vanlige internetpostere som tør stille spørsmål ved Israel og jødisk makt omsvermes av statlig organisert trakassering. Act.ILs troll har til og med manipulert en Eurovision song contest-avstemning.

Brukere får dessuten regelmessig instruksjoner om å overøse arbeidsgivere med falske klager for å få utvalgte mål i USA og andre land avskjediget fra sin jobb.

Ifølge @AntiBDSApp, som rapporterer om nettverkets krumspring, har man i senere tid bombardert venstrevridde artikler i et forsøk på å splitte Black Lives Matter, som jøder i allmennhet støtter og ser på som nyttig, fra det palestinske spørsmålet, som de ser på som farlig.

En utenlandsk statlig aktør har visserlig spilt en viktig rolle i sine forsøk på å kontrollere og påvirke diskusjonen i USA. The Lobby – USA, en kraftig sensurert dokumentar av Al Jazeera, gransker dette spindelvevet av spionasje. Flere andre programmer finnes med hensikt å trakassere og terrorisere amerikanske borgere, slik som uthengingsplattformen Canary Mission (som setter hvite nasjonalister og palestinske aktivister på sin liste over måltavler) som arbeider i symbiose med programmer som Act.IL.

Med tanke på at det er Israel som skaper en kunstig støtte for jødisk makt på internet skal dere ikke forvente dere å høre om dette fra «utenlandske troll»-jegere på BellingCat eller New York Times.

/Eric Striker

Les også:
Lekkede e-poster indikerer at jødiske ADL planlegger å kontrollere opposisjonen mot Israel