Hjem Nyheter ADL finner antisemittisme i sin egen utdanning

ADL finner antisemittisme i sin egen utdanning

2

JØDISK LOBBY Etter å ha funnet «uttrykk for antisemittisme» i Fox News sin liste over venstreekstreme ideer som ADL selger i sin «anti-bias utdanning», lover den jødiske lobbyorganisasjonen å lytte til nyhetsnettverkets kritikk.

ADL-sjef Jonathan Greenblatt. Foto: Gage Skidmer (CC BY-SA 3.0) .

Det konservative nyhetsnettverket Fox News anklager den jødiske lobbyorganisasjonen Anti-Defamation League (ADL) for å markedsføre subversive venstreekstreme ideer i sin «utdanning mot fordommer» i amerikanske skoler. Som eksempler på uttrykk for slike ideer fremhever Fox News:

  • den hyppige bruken av uttrykkene «interseksjonalitet», «strukturell rasisme» og «hvitt privilegium».
  • anbefalingene av artikler skrevet av «woke» journalisten, bloggeren og forfatteren MacArthur Fellow Ta-Nehisi Coates.
  • de konstante referansene til kjønnsnøytrale pronomen, Black Lives Matter, og til bøker om trans- og kjønnsavvikende barn.
  • de tilbakevendende hyllestene til det feministiske initiativet Women’s March.

The Jewish Telegraphic Agency (JTA) finner i sin artikkel gjeldende ADLs svar på Fox News’ anklager om venstreekstremisme at en av grunnleggerne av Women’s March, Tamika Mallory, har koblinger til Louis Farrakhan som er «grunnleggeren av det antisemittiske Nation of Islam». Mallory har også hatt mot til å kritisere Starbucks for å ha presset ADLs «anti-bias-skolering» på sine ansatte, påminner avisen.

I en uttalelse understreket en talsperson for ADL overfor JTA at Fox News-innslaget «reiste viktige spørsmål» og forklarte at gruppen nå «planlegger å gjennomføre en omfattende gjennomgang av sine utdanningsprogrammer».

Han tillegger:

Vi vakler imidlertid ikke fra vår langvarige støtte til marginaliserte i samfunnet, slik som rettighetene og sikkerheten til transkjønnede ungdommer … Vi mener også sterkt at studenter bør fortsette å kjempe med vanskelige emner, som anti-svart rasisme, eller Holocaust og dets arv.

«Antisemittismen er enda mer subtil på venstresiden»

ADL-sjef Jonathan Greenblatt holdt nylig en tale hvor han understreket at venstreorientert antisemittisme utgjør en like stor trussel mot jødiske liv som høyreorientert antisemittisme. I en artikkel i Washington Post fra mai i fjor beskriver han en antisemittisme på venstresiden som ifølge ham fortsatt er «mer subtil» enn den på den andre siden – men som blir alt verre.

JTA beklager at avklaringer av denne typen ikke ser ut til å frita ADL fra anklager om «politisk partiskhet»:

Disse handlingene har ikke stoppet noen på høyresiden fra å anklage ADL for politisk partiskhet.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
4 måneder siden

Høyre eller venstre – for jødene koker alt ned til «antisemittisme». Er du skeptisk, spørrende eller negativ til noe som helst jødene er involvert i – og det er mye – er du implisitt eller eksplisitt «antisemitt», noe som visstnok betyr «irrasjonelt jødehater», for det finnes jo INGEN grunn til ikke å like jødene, som har tilført menneskeheten så mange velsignelser; kfr deres tikkun olam.

The goyim knows
The goyim knows
4 måneder siden

Som om kritikk mot jødene og Israel skulle være noe kriminelt, eller en sykelig diagnose man lider under. De vil at hele verden skal knele for dem og straffes om de ikke gjør det. Anser seg selv som guder og alle andre som deres slaver. Et ekkelt og arrogant folk som er helt virkelighetsfjerne.