Hjem Nyheter ADL vedgår at de ikke er sikre på om «holocaust» skjedde

ADL vedgår at de ikke er sikre på om «holocaust» skjedde

JØDISK LIDELSE Direktøren for Anti-Defamation League erkjenner i en Twitter-melding at han holder muligheten åpen for at «holocaust» er en bløff.

I går gikk Jonathan Greenblatt, direktør for meningsforfølgelsesorganisasjonen Anti-Defamation League, i en overraskende Twitter-melding ut med at «holocaust» muligens er en bløff:

Holocaust-forvrengninger – enten det dreier seg om direkte benektelser eller å snu det på hodet slik Abbas gjør – er ikke bare dårlig historie, de er i seg selv antisemittiske konspirasjonsteorier. Holocaust, uansett om det var på ekte eller en bløff [Frihetskamps utheving], anses av forvrengere som del av en ondskapsfull jødisk sammensvergelse.

Selv om det er en bløff, mener Greenblatt likevel at det er feil å kalle det for en jødisk sammensvergelse, uten å gå nærmere inn på hvorfor.

«Holocaust» er en idé med opphav i jødisk tallmystikk som går ut på at 6 000 000 jøder skulle dø, hvorpå resten skulle returnere til Israel i et år som skulle slutte på 948 i vår kalender. Interessen for idéen var stor på begynnelsen av 1900-tallet, og under interneringen av jøder i konsentrasjonsleirer undre andre verdenskrig mente mange jøder at dette trolig var en oppfyllelse av profetien. Senere har jøder krevd milliarderstatninger fra hvite for å angivelig ha gasset dem med hydorgencyanid mens de dusjet, og det finnes mange «holocaust»-museer i drift over hele verden.

Les også: «Holocaust» er en bløff

Frihetskamp har tidligere publisert en mengde artikler om det såkalte holocaust, som finnes i arkivet.