Hjem Nyheter Adolf Hitler vinner et demokratisk valg – i Namibia

Adolf Hitler vinner et demokratisk valg – i Namibia

VALG Adolf Hitler har atter igjen kommet til makten ved et demokratisk avholdt valg. En intensiv valgkampanje belønnet Hitler med en formidabel jordskjelvseier – og han blir dermed administrator over et distrikt i Namibia.

Dette er verken en forvridd historieleksjon eller en dårlig spøk, men en nyhet fra den tidligere tyske kolonien Namibia, et land i det sørvestlige Afrika, der en mann som ble døpt etter den legendariske tyske rikskansleren og føreren har fått flertall av stemmene i de lokale valgene.

Adolf Hitler Uunona var kandidat i de lokale valgene for partiet SWAPO. Han fikk 1196 stemmer – mot konkurrentens 213 stemmer – og sikret dermed en plass i regionen som Oshanas ledende råd.

Valgdistriktet Ompundja, som Hitler representerer, har færre enn 5000 innbyggere og har lenge blitt sett på som et sterkt feste for SWAPO.

Hitler Uunona medgir i tabloiden Bild at han antagelig mangler mange av sitt navns «egenskaper» samt at han – når det kommer til å sikre sitt folks territorie – ikke engang tror at de er i stand til å erobre hele regionen Oshana.

At han fikk navnet Adolf Hitler forklarer han slik:

– Min far ga meg navnet etter denne mannen. Han forsto antagelig ikke hva Adolf Hitler sto for.

Valgvinneren forteller videre at han vanligvis går under navnet Adolf Uunona.

Namibia er altså et land i den vestre delen av det sørlige Afrika. Landet fikk sin selvstendighet i 1990, etter flere tiår med væpnede kamper mot nabolandet Sør-Afrika.

Lenge før dette var Namibia en tysk koloni mellom 1884 og 1919, som Tyskland mistet etter nederlaget av den første verdenskrigen.

Namibia kom deretter først i engelsk eie, for siden å havne under sørafrikansk styre frem til selvstendigheten i 1990.

Den tyske kulturelle innflytelsen har imidlertid fortsatt å være stor frem til i dag, noe som tydeliggjøres av Adolf Hitler Uunonas sitt navn.

Les også:
«Adolf Hitler: The Greatest Story Never Told»