Hjem Nyheter Norge Advarer jenter mot å gå ut alene om kvelden

Advarer jenter mot å gå ut alene om kvelden

MASSEINNVANDRING På kort tid har en rekke unge jenter blitt seksuelt trakassert av såkalte flyktninger i Vestoppland. Nå advarer politiet jenter mot å gå ut alene på kveldstid.

voldtekt-2

I løpet av tre måneder har politiet i Vestoppland mottatt rapporter om et titall tilfeller av seksuell trakassering av unge jenter. Ifølge leder i etterforskningsseksjonen i Vestoppland politidistrikt, Bjørn Slåtsveen, så er ugjerningene utelukkende blitt begått av unge innvandrere.

– Hver gang har det vært to eller flere gutter sammen om handlingene. Alle unge og av utenlandsk opprinnelse, forteller Slåtsveen til Oppland Arbeiderblad.

Samtlige av sakene omhandler seksuell trakassering og skal ha blitt begått på blant annet en skole i Hadeland, samt ombord på buss og tog. Seks av hendelsene er anmeldt til politiet. Disse skal ha funnet sted på Hadeland, Gjøvik og Raufoss.

Slåtsveen forteller at de har tre mistenkte gjerningsmenn som alle er avhørt. En asylsøker i 20-årene, bosatt på et mottak i Hedmark, skal være involvert i tre av sakene.

– Dette er i ferd med å utvikle seg til en tendens og et problem, og det er et stort problem for jentene som utsettes for det. Vi har en mistanke om at dette forekommer uten at vi har fått beskjed om det også, forteller Slåtsveen.

Politioverbetjent Heidi Staxrud ved Gran og Lunner lensmannskontor forteller til Dagbladet at i en av de tre sakene som har funnet sted i Oppland, så er det tre mistenkte. Disse oppgis være mindreårige innvandrere som har bodd kort tid i Norge.

Kilde:
Politiet: – Jenter i Oppland trakasseres av utlendinger