Hjem Nyheter ADVARSEL: 20 millioner afrikanere kan være på vei mot Europa

ADVARSEL: 20 millioner afrikanere kan være på vei mot Europa

INVASJON Så mange som 20 millioner afrikanere kan være på vei mot Europa i nær fremtid, ifølge presidenten i Europaparlamentet.

Presidenten i Europaparlamentet, Antonio Tajani, forteller at Europa kan forvente 20 millioner afrikanske innvandrere i løpet av de nærmeste årene, og at Europa må hjelpe migrantene mer for å «dempe migrasjonen». Han peker til illegale interneringssentre i Libya som blant annet drives av smuglere hvor standarden bryter med EUs menneskerettigheter, og ønsker i stedet at Europa skal hjelpe til med opprettelsen av interneringssentre med en langt høyere standard. Dette mener Antonio vil bremse den store migrasjonen.

I 2017 har det vært en økning på 40 prosent innvandrere til Italia og så langt er det registrert at 12 000 har tatt sjøveien over Middelhavet. Frivillige organisasjoner (NGOer) som plukker opp «flyktninger» fra Middelhavet, og i stedet for å returnere de, velger å slippe de løs på europeisk jord, forårsaker også at langt flere afrikanere søker seg til smuglere, som igjen får økt fortjeneste og ikke minst økt selvtillit.

Fabrice Leggeri som er direktør for European Border and Coast Guard Agency (EBCG), også kalt Frontex, forteller at redningsoppdrag gjort av NGOer gjør det svært vanskelig å overvåke strømmen av innvandrere som trenger seg inn i Europa.

Kilde:
Twenty Million African Migrants May Be Headed Toward Europe