Hjem Nyheter Norge Advarte mot innvandringen i 17. mai-talen

Advarte mot innvandringen i 17. mai-talen

KRISTIANSUND: At nordmenn er i ferd med å tape retten til eget land, skal man ikke si høyt, og i hvert fall ikke i 17. mai-talen!

17.-mai-640x348

17. mai blir det hvert år lagt ned kranser på gravstedet på Innlandet i Kristiansund til minne om falne under annen verdenskrig. I den sammenheng holdes det også en tale, og i år var det Karin Lossius som talte til mellom 50 og 100 fremmøtte søndag morgen. Lossius benyttet anledningen til å advare tilhørerne mot masseinnvandringen.

– Jeg sa at hvis vi om noen år ser flere fremmede landsmenn i barnetoget enn vi har av våre egne, da har vi tapt retten til eget land, sier Lossius til Tidens krav.

Ørene falt nesten av …

Avisen vier spalteplass til fire personer som er «traumatisert» etter å ha hørt talen – fordi taleren våget å kritisere masseinnvandringen. Gjennomgangsmelodien er at de er «sjokkert», at de ikke kunne tro hva de hørte, at de synes innholdet i talen er «upassende», og at det «ødela hele feststemningen». Attpåtil skal talen vitne «om en total mangel på respekt for grunnlovsdagen vår».

To av de «sjokkskadde» kritiserer Lossius for å ha tatt opp et politisk tema i en 17. mai-tale. Den innvendingen kan karakteriseres som underlig, ettersom det snarere er regelen enn unntaket at 17. mai-taler er politiske. At taleren ikke kom med de sedvanlige floskler om «fargerikt fellesskap», «demokrati», og så videre, men i stedet advarte mot den destruktive samfunnsutviklingen, er trolig det som gjorde at enkelte tilhørere lurte på om de «hørte riktig».

Lossius, på sin side, er overrasket over reaksjonene, og stiller seg uforstående til kritikken.

Leder av 17. mai-komiteen, Einar Jahn Torvik, sier at komiteen er gjort kjent med «hendelsen», og at komiteen skal snakke mer om dette når den samles på onsdag.

Kilde:

– Talen var fremmedfiendtlig og ødela hele feststemningen