Hjem Nyheter Norge Advokat Elden kommenterer utvisningen av Greg Johnson

Advokat Elden kommenterer utvisningen av Greg Johnson

5

NORGE I et intervju kommenterer den profilerte advokaten John Christian Elden den politiske arrestasjonen og utkastelsen av Greg Johnson.

Det var lørdag formiddag at den amerikanske akademikeren og forfatteren Greg Johnson ble arrestert av norsk politi like før han skulle tale ved det lukkede arrangementet Scanzda Forum i Oslo.

Ifølge PST var begrunnelsen for arrestasjonen og utvisningen av Johnson at han forfekter og kommuniserer en høyreekstrem ideologi, og at det er en fare for at at det vil resultere i vold eller voldelige handlinger.

Johnsons norske forsvarer, advokat John Christian Elden er kritisk til utvisningen og opplyser at saken vil få et etterspill.

– Statsråden er klageinstans når det gjelder vedtak der det påberopes rikets sikkerhet opp mot ytringsfrihet, så her må vi få et politisk svar, sier Elden til NTB.

– Dessuten holdt PST ham over ett døgn ulovlig etter at han ville forlate Norge. Det vil bli fulgt opp, legger han til.

I et intervju med Frodi Midjord kommenterer Elden fremgangsmåten til PST og politiet, og hvordan arrestasjonen av den politiske dissidenten er helt unikt i norsk rettshistorie.

Les også:
Scandza Forum i Oslo – Greg Johnson pågrepet og sendt ut av landet for å ha «feil» meninger

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
5 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
tony
tony
2 år siden

antifa/pst liker selvsagt ikke og følge regler og lover selv men andre
skal følge deres de graver sine egne graver til slutt.
de kommer ikke til og vinne men tape kampen.
multikultur er det samme som selvmord det vil flere
forstå med tiden.

Roy Vey
Roy Vey
2 år siden

«Ifølge PST var begrunnelsen for arrestasjonen og utvisningen av Johnson at han forfekter og kommuniserer en høyreekstrem ideologi, og at det er en fare for at at det vil resultere i vold eller voldelige handlinger.» Litt rart at de har kommet frem til noe slikt når Greg Johnson faktisk har skrevet bok der han tar avstand fra voldshandlinger og terrorisme. Her har nok PST forhastet seg litt og ikke gjort nok research. Og det bør jo få konsekvenser for dem. Et annet interessant spørsmål man kan stille er hvorfor PST ikke har grepet inn på samme måte ovenfor virkelig potensielle… Les mer »

Roar
Roar
2 år siden

Se på videoen i denne linken: https://www.counter-currents.com/2019/11/greg-johnson-arrested-in-norway-for-thoughtcrime/

Der kan man høre han holde en tale hvor han faktisk tar avstand fra vold og terrorisme.

JudasGarSviker
JudasGarSviker
2 år siden

Hadde han vært en innavlet muslim eller en satanisk kroknese, som spredde trusler og hat mot hvite, så hadde de kastet seg ned på alle fire og kysset føttene hans. Dr Johnson ble kaste ut fordi han våget å tale hvites sak og samtidig diskreditere parasittene og forræderene som styrer over oss.

Richard
2 år siden

Man må se det fra flere perspektiv. Noe som har vært tilfelle flere ganger er at personer blir tatt i forvar midlertidig slik at dem som i dette tilfellet i ikke skal få muligheten å delta på arrangementet. En frikjenning I etter hånd er som regel tilfelle når skaden allerede er utført og ytringsfriheten har blitt kneblet.