Hjem Nyheter Advokaten til IS-brud: IS-kalifatet er basert på staten Israel

Advokaten til IS-brud: IS-kalifatet er basert på staten Israel

0

MIDTØSTEN Advokaten til den britiske IS-bruden Shamima Begum uttaler at terrorsekten IS kopierte alt om statsbygging etter Israel.

I Storbritannia har saken vedrørende IS-bruden Shamima Begum vært dominerende i media i flere måneder. Spørsmålet har vært om Begum skulle miste sitt statsborgerskap og dermed også miste muligheter til å eventuelt returnere til Storbritannia. Myndighetene har nå bestemt at statsborgerskapet trekkes tilbake. I forbindelse med rettssaken har det imidlertid kommet informasjon som på langt vei overskygger sakens kjerne.

Det var advokaten til Begum, Tasnime Akunjee, som kom med de oppsiktsvekkende opplysningene i forbindelse med rettssaken til sin klient, etter å ha vært i Syria:

– Israel kan bevege seg inn på palestinsk område og bygge infrastruktur der, for så å kalle til seg mennesker fra hele verden for å delta på nasjonbyggings-prosjektet. IS kopierte direkte sin modell etter Israel. Man har Israel som kaller på jøder fra hele verden… de har en automatisk rett til statsborgerskap i Israel. Det er eksakt det samme som IS, på den måten at hvis du er muslim og kommer til et IS-område så vil du bli tatt vare på.

Foto: Sky News

Kalifatet er imidlertid ikke den eneste aspirerende nasjonsdannelsen i denne regionen som har Israel som modell. Kurderne er en folkegruppe som også har begynt å røre på seg i så henseende, tilfeldigvis i kjølvannet av kalifat-drømmen. Med gjensidig støtte er de marxist-leninistiske kurderne et kjærkomment brohode for Israel mot Syria, Irak og Iran. Kurderne på sin side har vært åpne på at Israel tjener som modell for statsdannelse, hva nå enn det måtte bety i praksis.

Muslimene har sitt Ummah, den muslimske befolkningen i bred forstand, og Israel og kurderne har sin diaspora, sin utlendighet. Israelere har hatt sitt “neste år i Jerusalem!”, muslimene sitt kalifat og kurderne sitt Kurdistan. Likhetene er mange, også deres potensiale for på egenhånd eller sammen kaste verden ut i endeløs konflikt og død. De hevder likeledes alle tre å være egalitære, til og med sosialistiske, mens realiteten er det stikk motsatte. Ensretting og undertrykking er normen, akkurat som deres støttespillere i Vesten foreskriver for sine respektive land.