Hjem Nyheter AFA-aktivister skutt av MC-gjeng

AFA-aktivister skutt av MC-gjeng

USA Én død og fem til sykehus da AFA fikk bråk med en kriminell MC-gjeng i USA.

Lørdag 19. februar samlet amerikanske AFA-aktivister seg i Portland for å demonstrere mot politivold. Venstreekstremistene skal ha vært bevæpnet og på en eller annen måte kommet i konflikt med personer koblet til MC-gjengen «Gypsy Jokers».

Før politi rakk å komme til stedet ble seks av venstreekstremistene skutt. Én av «antifascistene» døde på stedet og fem ble fraktet til sykehus.

Hvordan skadene på den andre siden ser ut er uklart. Noen venstreekstremister skrev innlegg på sosiale medier som antydet at de skadet personene som skjøt dem, men venstreekstremistene innledet senere en utrensningskampanje hvor de oppfordret sine tilhengere til å slette bilder og innlegg som skulle kunne brukes som bevis mot dem.

Ifølge The Post Millenial, som Andy Ngo er sjefredaktør for, skal politiet ha arrestert to mistenkte, men ikke villet kommentere hvilken side de tilhører.

Da politiet forsøkte å holde en pressekonferanse om hendelsen dukket to hysteriske AFA-aktivister opp og tok over møtet gjennom å skrike og overta talerplassen som politiet opprinnelig sto i. Hendelsen kan ses syv minutter inn i filmen ovenfor.

Andy Ngo, som lenge har fulgt venstreeksteremismen i USA og tidligere selv har blitt angrepet av AFA, skriver på Twitter at den hysteriske kvinnen heter Hailley Nolan og at rullestolbrukeren er Dustin Ferreira.

Nolan sier til journalistene at politiet bevisst ikke beskyttet AFA, hvilket flere medier påpekte er ironisk da AFA og BLM-bevegelsen i USA lenge har krevd at politiet skal definansieres og tvinges nedskjære sin virksomhet ettersom de gjør mer skade enn nytte. Venstreekstremistene vil altså ha politibeskyttelse samtidig som de i prinsipp vil avskaffe politiet.