Hjem Nyheter AFA-leder redd for nasjonalsinnede – får rettssaken utsatt

AFA-leder redd for nasjonalsinnede – får rettssaken utsatt

1

VENSTREEKSTREMISME Linus Wallin, som tidligere i år ledet angrepet på to personer, etter en demonstrasjon mot koronarestriksjoner, ønsker ikke å møte sine fiender ansikt til ansikt i retten.

Foto: Polisen. Linus Wallin.

AFA-leder Linus Erik Soinjoki Wallin har lang bakgrunn i den venstreekstremistiske bevegelsen i Sverige og er et kjent navn for nasjonalsinnede i Sverige. For åtte år siden bidro han til revolusjonsfrontens fall ved at de ukrypterte chatloggene hans falt i hendene på politiet, noe som førte til at flere ledende venstreekstremister ble dømt til lange fengselsstraffer.

Etter at Wallin selv sonet fengselsstraffen, har han fortsatt å være aktiv i den såkalte autonome venstresiden. Han har blant annet vært med på å arrangere venstreekstreme spillejobber. Han har også engasjert seg i den mer løst organiserte AFA-bevegelsen og har kunnet ta en ledende rolle der, til tross for den store skaden han tidligere har gjort mot venstreekstreme.

Dette kom blant annet frem i vår da Wallin ledet rundt fem AFA-aktivister under et angrep på to personer som deltok i «Millenniummarsjen» i Stockholm sentrum. På kommando fra Wallin angrep AFA-gruppen de to personene som Wallin fulgte og identifiserte som meningsmotstandere.

Paranoid innfor rettergangen

For å ha ledet dette planlagte overgrepet ble Wallin siktet for to overgrep. Rettssaken skulle etter planen finne sted 30. november, men Wallin fikk kalde føtter da han hørte at det kunne dukke opp nasjonalsinnede i rettssaken. I en e-post til Stockholm tingrett skriver Wallins advokat, Kenneth Lewis, følgende:

Det er kommet til vår kjennedom at aktor i saken har kontakt med høyreekstreme miljøer som har til hensikt å være vitne til hovedforhandlingen. I tillegg pågår det for tiden en rettssak i Stockholm tingrett mot et medlem/medlemmer av NMR, som også kan føre til demonstrasjoner fra høyreekstreme utenfor tingretten. Den 30. november er tilfeldigvis også en dato som høyreekstreme vanligvis feirer.

Linus Wallin og vitner ber om å delta via videolenke pga trusselbildet og risikoen for at de kan havne i slåsskamp dersom de kommer personlig til tingretten.

Aktbilaga 19, B 9420-21

Etter det Nordfront har kunnet forvisse seg om, er ikke opplysningene om at det pågår en rettssak i Stockholm tingrett mot et nåværende eller tidligere medlem av Den nordiske motstandsbevegelsen korrekt. Tingretten innvilget likevel, på bakgrunn av disse løse opplysningene fra den kriminelle venstreekstremisten, hans søknad om å delta via videolenke. Ikke nok med det, retten besluttet også å utsette rettssaken i nesten seks måneder, til april neste år.

Kaller inn en annen venstreekstremist som vitne

Wallins anmodning om å delta via videolink ble mottatt 24. november og rettens avgjørelse ble fattet dagen etter. Beslutningen om å delta via videolink rammer også en annen feig venstreekstremist, Leonardo Hiltunen Long, som Avmaskerat gjorde leserne oppmerksom på den 23. november. I eposten til tingretten skriver Wallins advokat følgende om Long:

Som offentlig forsvarer for Linus Wallin vil jeg vise til vitneavhør med Leonardo Hiltunen Long, tlf 070-725-97-77, vedrørende hans observasjoner på det aktuelle tidspunkt i tiltalen for å bevise at Linus Wallin ikke har begått den siktede handlingen eller i verste fall handlet i nødverge.

 Aktbilaga 19, B 9420-21

Tanken fra forsvarets side er at Wallins tidligere RF-kamerat, som Avmaskerat har avslørt er kampsportinstruktør ved Odenplan Fightgym, skal begå mened ved å avgi vitneforklaring i retten som går imot vitneforklaringene til en vekter og andre uavhengige vitner. Long ble selv arrestert av politiet i forbindelse med angrepet etter tusenårsmarsjen da han var en del av det maskerte venstreekstremistiske partiet som angrep og jaget de to saksøkerne i den pågående rettssaken. Sikkerhetsvakten som arresterte Wallin forteller hvordan han allerede under tusenårsmarsjen noterte hvordan venstreekstremistene lusket rundt demonstrasjonen og så etter meningsmotstandere for å angripe:

Da demonstrasjonen sto stille ved Gullbroen, så Yusuf [sikkerhetsvakten] en gjeng med gutter som oppførte seg litt rart. Ifølge Yusuf ble de ikke med i selve demonstrasjonstoget, men gikk snarere rundt toget som om de lette etter noe og speidet etter folk. Ifølge Yusuf var Erik sammen med denne gjengen og gikk rundt med dem. Yusuf er ganske sikker på at det var Erik han så ved gullbroen.

Förundersökningsprotokollet, B 9420-21

Klassiske sitater fra Linus Wallin

Linus Wallin er blant annet kjent for å ha gitt uttrykk for følgende meninger da han har chattet med andre venstreekstremister:

Når det kommer til antifagreier, så handler alt om resultater. Vi terroriserer dem.

Selvfølgelig kan det hende at uskyldige mennesker får juling.

Det er vi som er de syke idiotene.

Det er skjeve greier man gjør mot folk.

Jeg slo en jente med et støvsugerrør i hodet en gang.

Vi sloss jo sykt råttent. Alltid flere, nesten alltid bevæpnet.

Wallin hevdet imidlertid aldri å være modig i disse private samtalene, så han kan i hvert fall ikke kalles en hykler nå som han kommer ut som en feiging.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Nasjonalsosialist
Nasjonalsosialist
9 måneder siden

Usle feige soyboys. Kun «tøff» når de er mange, eller har politiet der til å beskytte dem.