Hjem Nyheter Norden AFA-tilknyttet forening i Sverige tvinges legge ned

AFA-tilknyttet forening i Sverige tvinges legge ned

SVERIGE Innsamlingsstiftelsen «Kurdiska Röda Solen» legger ned all sin virksomhet. Dette etter at ingen bank vil åpne konto for den AFA-tilknyttede foreningen.

Logoen til «Den Röda Solen», med et kryss over.

De svenske AFA-tilknyttede Rojava-komiteene mistet tidligere bankkontoene sine hos SEB etter en avsløring på Avmaskerat som senere spredte seg helt til Tyrkia. Nå har en annen venstreekstrem forening med kurdisk fokus blitt tvunget til å legge ned sin virksomhet på grunn av bankproblemer.

Det er advokaten Miran Kakaee som sitter i styret for Kurdiska Röda Solen som skriver et langt innlegg på Instagram om problemene hans forening hadde med å åpne bankkontoer. Kakaee er selv venstreekstremist og har tidligere blant annet vært med i en podkast med den beryktede AFA-aktivisten Andreas Lindh.

Ifølge Kakaee ble foreningens konto stengt i begynnelsen av året. Etter dette har alle bankene de har kontaktet avvist den kurdiske røde solen, og det er derfor de nå legger ned virksomheten med å samle inn penger til kurdiske terrorgrupper i Midtøsten.

Skjermbilde av Miran Kakaees Instagraminnlegg

Kakaee skriver også at det viste seg at den Kurdiska Röda Solen sto på en liste over terrororganisasjoner i Tyrkia. I tillegg hevder han at Tyrkias viseutenriksminister Burak Akçapar har gitt uttrykk for at stengingen av foreningens bankkonto var et direkte resultat av den trilaterale NATO-avtalen der Sverige lovet å håndtere PKK-tilknyttede grupperinger.

– Siden vi ikke kan åpne noen bankkonto, kan vi ikke drive noen hjelpevirksomhet. Vi har derfor dessverre tatt beslutningen om å oppløse innsamlingsstiftelsen, skriver Kakaee.