Hjem Nyheter AfD-politiker stukket med boksåpner av venstreekstremist

AfD-politiker stukket med boksåpner av venstreekstremist

TYSKLAND En politiker fra Alternative für Deutschland er blitt stukket ned i Mannheim, kun dager etter det anti-hvite terrorangrepet som resulterte i fem skadde og en død politimann.

Den bevæpnede venstreekstremisten. Foto: Heinrich Koch.

Bystyrekandidat Heinrich Koch fra AfD ble stukket med en boksåpner tirsdag kveld i Mannheim etter at han konfronterte en 25 år gammel mann som rev ned valgplakater, og ligger nå på sykehus. Angrepet skjedde i nærheten av torget der en afghansk islamist knivstakk og drepte en politimann i forrige uke, og såret fem andre.

Angriperen er blitt pågrepet, og skal ifølge AfD være en venstreekstremist.

Koch sier at tre personer var involvert i nedrivningen av plakatene, hvorav to unnslapp. Han var til å begynne med ikke klar over at gjerningsmannen var bevæpnet.

– Denne feige handlingen er avskyelig, og kan ikke rettferdiggjøres på noen måte. Enhver som angriper valgkandidater setter spørsmålstegn ved våre frie, like, universelle, direkte og hemmelige valg – og dermed grunnlaget for vårt demokrati, uttalte borgermester Christian Specht i etterkant av angrepet. Formann for AfD sin parlamentariske gruppe i delstaten Baden-Württembergs statsparlament, Anton Baron, kalte angrepet et uttrykk for totalitære maktfantasier.

Ifølge politiet er gjerningsmannen psykisk syk. De har ingen konkrete indikasjoner på at mannen forstod at fornærmede var AfD-politiker. Mannen er blitt fraktet til et psykiatrisk sykehus.

Tyskland har i det siste opplevd en bølge av politisk vold som har rammet både regjerings- og opposisjonspartier, hvilket har ført til anmodninger om mer politibeskyttelse rundt politikere og politiske arrangementer.