Hjem Nyheter AfD-toppen ble injisert med «ukjent stoff»

AfD-toppen ble injisert med «ukjent stoff»

TYSKLAND Tidligere denne uken måtte AfD-leder Tino Chrupalla hastes til sykehus etter å ha blitt angrepet på et valgmøte i Bayern. Nå er det bekreftet at noen injiserte partilederen med en ukjent gift.

AfD-ledaren Tino Chrupalla. Foto: Olaf Kosinsky, CC BY-SA 3.0 DE, via Wikimedia Commons.

Det var på onsdag at politiet arresterte to gjerningsmenn som angrep politikeren Tino Chrupalla, som er en av Alternative für Deutschlands (AfD) to partiledere. Chrupalla skal ha kollapset og ble fraktet til sykehus raskt.

Nå har tyske Junge Freiheit fått ta del av deler av legerapporten fra sykehuset i Inglostadt der Chrupalla ble innlagt. Ifølge den ble partilederen utsatt for en «intramuskulær injeksjon» med et «ukjent stoff» som forårsaket symptomer som kvalme og hodepine.

I de «tyske» hovedstrømsmediene fortsetter imidlertid Chrupallas kollaps å bli beskrevet som et «mysterium». DW siterer Inglostadt-politiet på at partilederen hadde «overfladisk rødhet og hevelse på armen», men nevnte ikke at han hadde blitt injisert med et stoff.

– På nåværende tidspunkt er det ingen bevis for at Mr. Chrupalla ble angrepet, sier politiet i en uttalelse. Det er imidlertid igangsatt en foreløpig etterforskning av mistanke om overgrep.