Hjem Nyheter Norden Afghaner dømt til livstid etter å ha dyttet en svensk kvinne ned...

Afghaner dømt til livstid etter å ha dyttet en svensk kvinne ned i en gruve i Sverige

2

SVERIGE En 41 år gammel innvandrer fra Afghanistan fridde til en 20 år gammel svensk kvinne, og fikk nei. Afghaneren tok det svært dårlig, og svarte med å voldta henne, og deretter dytte henne ned i en 25 meter dyp gruvesjakt i et øde skogsområde.

Illustrasjonsbilde. Foto: Filipe Delgado

Den 41 år gamle mannen fra Afghanistan, som ble tiltalt i den såkalte gruvesjaktsaken i Västmanland tingrett, er nå blitt dømt til livsvarig fengsel og utvisning for å ha voldtatt og kastet en 20 år gammel svensk kvinne ned i en gruvesjakt utenfor Norberg, melder SVT.

Afghaneren er i Västmanland tingrett dømt til livsvarig fengsel for grov voldtekt og drapsforsøk ved Långgruvan utenfor Norberg 21. april i år. Afghaneren har også tilstått å ha drept sin ekskone.

Mannen dømmes for å ha voldtatt kvinnen, og deretter dyttet henne ned i det 24 meter dype gruvehullet. Kvinnen overlevde fallet mot alle odds, og holdt seg i live nede i hullet et par dager. Så vendte mannen tilbake, for å sjekke at hun var død. Da han oppdaget at hun fortsatt var i live, begynte han å kaste steiner på henne for å drepe henne og til slutt forlot han henne nede i gruvehullet.

Da kvinnen til slutt ble funnet var hun hardt skadet og kroppstemperaturen var svært lav, bare 32 grader. Tingretten mener kvinnen trolig ville ha dødd innen ett døgn dersom hun ikke hadde blitt funnet av tilfeldige forbipasserende. At den afghanske mannen bare etterlot kvinnen på et så avsidesliggende sted gjør at afghaneren blir dømt til livsvarig fengsel, selv om kvinnen overlevde.

Den svenske kvinnen har ifølge tingretten gitt en troverdig historie, og hennes opplysninger støttes også av blant annet DNA-bevis og mobilmastforbindelser av 41-åringens mobiltelefon nær åstedet, noe aktor Ann-Sofie Trossing også sa til SVT sist uke.

Västmanlands tingrett har dømt mannen til livsvarig fengsel, samt utvisning, og med livstidsforbud mot å returnere til Sverige. Mannen er statsborger i Afghanistan. Han må også betale en erstatning på 545 000 SEK til kvinnen.

41-åringens forsvarer Anders Ylönen sier de vil anke dommen til lagmannsretten.

– Min klient har nektet straffskyld, og vi vil anke dommen med mål om at han i utgangspunktet skal frifinnes, sier han.

Västmanland tingrett mener på sin side at 41-åringens alternative forklaring på det som har skjedd er åpenbart falsk. Mannens advokat ønsker ikke å kommentere dette.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Kim Larsen
Kim Larsen
3 måneder siden

Godt kreket ble dømt.

Synd ikke han kan sone sin straff nedi det hullet.

Moderne kjetter
Moderne kjetter
3 måneder siden

Etter å ha fulgt innvandrerkriminaliteten i Europa gjennom mange år sitter jeg igjen med inntrykket av at afghanere er blant dem som skiller seg ut hva gjelder vold mot kvinner.