Hjem Nyheter Afghanere gruppevoldtok 15 år gammel gutt

Afghanere gruppevoldtok 15 år gammel gutt

MULTIKULTUR En 15 år gammel gutt skal i oktober 2016 ha blitt gruppevoldtatt utendørs i Västerås i Sverige. Tre “asylbarn” fra Afghanistan er tiltalt i saken.

vasteras_ensamkommande_flyktingbarn_gruppvaldtakt

Den 15 år gamle gutten skal ha støtt på de tre afghanerne i en park i Västerås, hvor de skal ha spurt gutten om han hadde en lighter. Når han da svarte nei, ble han først slått ned, for deretter å bli tvunget til oralt og analt samleie. Etter gruppevoldtekten gikk han direkte til sykehuset hvor personalet umiddelbart varslet politiet.

Samtlige av gjerningsmennene omtales som såkalte enslige mindreårige asylsøkere og kommer fra Afghanistan. I tiltalen kan man lese:

Forbrytelsen bør bedømmes som grov ettersom flere enn en deltok i overgrepet, samt at gjerningsmennene ved sine handlinger har utvist særdeles hensynsløshet og råhet da de utsatte saksøkeren for flere ulike seksuelle handlinger, og disse delvis samtidig.

Det skal ifølge tiltalen finnes tekniske bevis som knytter de tre afghanerne til forbrytelsen, og aktor hevder de alle kommer til å bli deportert om de blir dømt. Rettsaken starter den 27. januar.

Kilde:
Tre ensamkommande åtalas för grov parkvåldtäkt mot pojke i Västerås
Tre åtalas för pojkvåldtäkt